Flygresenärer föredrar manliga piloter framför kvinnliga

- 06/11/2013, 07:17 -
Hur är förtroendet för piloterna?
1 av 3

Fler litar på manliga piloter än kvinnliga.

Ap/Bullit Marquez

Flygplan
2 av 3

Hälften anser att män är mer kompetenta.

Bullit Marquez

Pilot
3 av 3

Många ifrågasatte kvinnors sätt att hantera stressiga situtioner på.

Ap

Mer än hälften av resenärerna litar mer på en manlig än en kvinnlig pilot och anser att män är mer kompetenta som piloter än kvinnor.

STORBRITANNIEN. En resebyrå gjorde en onlineundersökning för ta reda på resenärs förtroende för de manliga och kvinnliga piloterna, skriver The Telegraph.

Omkring 51 procent av de tillfrågade svarade att de litade mindre på en kvinnlig pilot i stället för en manlig. Endast 14 procent svarade att de skulle känna sig säkrare med en kvinna.

– Att se att mer än hälften skulle vara mindre benägna att lita på en kvinnlig pilot var häpnadsväckande, sa Chris Clarkson, vd för resebyrån.

Kvinnor mindre kompetenta

32 procent av de som uppgav att de hellre ville ha en manlig pilot motiverade det med att "manliga piloter är mer kompetenta" och en tredjedel ifrågasatte en kvinnas förmåga att hantera stressiga situationer.

Av de som föredrog en kvinnlig pilot förklarade nästan hälften av de tillfrågade att män kunde blir alltför "hetlevrade i en kris".

– Om piloterna är kvalificerade och har fått sin licens, då är de fullt kapabla till att flyga ett plan och flyga dig till rätt destination, oavsett om de är män eller kvinnor, sa Clarkson.

2 400 personer deltog i undersökningen och alla hade flugit under det senaste året, skriver The Telegraph.