Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
141
reaktioner idag

Lizzie kallades världens fulaste – här tar hon en vacker revansch

Det var när Lizzie Velasquez gick på gymnasiet som hon upptäckte en video på Youtube med namnet "Världens fulaste kvinna" i vilken hon själv hade huvudrollen. Nu bestämmer hon själv vad som är vackert.

Lizzie lyckades vända hatet till motivation.

Lizzie blev kallad "världens fulaste kvinna", men lät inte det knäcka henne.

Lyssna på hennes föreläsning.

Filmen som pekade ut nu 24-åriga Lizzie Velasquez som "världens fulaste kvinna" hade enligt Huffington Post då fått miljontals visningar. Lizzie som lider av ett ovanligt syndrom som gör att hon inte kan gå upp i vikt, åldras i förtid och som gjort henne blind, bröt trots det inte ihop.

Även om det i sig är starkt nog tog Lizzie ändå ett steg längre. Ett stort steg. För hon ville inte låta nätmobbarna bestämma vad som var vackert eller inte. 

Med stöd av sin familj lyckades hon vända det hårda hatet till motivation. Hon ville inte låta de elaka människor som stått bakom filmen, eller de som tittat snett på gatan, definiera henne. 

I en föreläsning, med en hög dos charmig humor, berättar den unga kvinnan sin historia och ger publiken en viktig påminnelse: Om du inte låter andra definiera vem du är kan mobbarna aldrig vinna. 

Så här lät det när hon förra månaden ställde sig på scen:


Mer:

Webbutik säljer "size zero only" – mycket tyder på PR-kupp