Lizzie kallades världens fulaste – här tar hon en vacker revansch

Publicerades: 9 Jan 2014, 07:15, Uppdaterades: 3 Jul 2017, 12:52

Det var när Lizzie Velasquez gick på gymnasiet som hon upptäckte en video på Youtube med namnet "Världens fulaste kvinna" i vilken hon själv hade huvudrollen. Nu bestämmer hon själv vad som är vackert.


Klarar du av utmaningen?

Mobbing förekommer inte bara i grundskolan, den kan sträcka sig långt upp i åldrarna. Våga stå emot.

Nyheter24 utmanar dig att den kommande veckan säga hej till den du aldrig hälsar på, sätta dig med hen som alltid sitter ensam på lunchen eller stå upp för någon som blir orättvis behandlad. Vare sig det är i skolan, på jobbet eller på nätet.

Filmen som pekade ut nu 24-åriga Lizzie Velasquez som "världens fulaste kvinna" hade enligt Huffington Post då fått miljontals visningar. Lizzie som lider av ett ovanligt syndrom som gör att hon inte kan gå upp i vikt, åldras i förtid och som gjort henne blind, bröt trots det inte ihop.

Även om det i sig är starkt nog tog Lizzie ändå ett steg längre. Ett stort steg. För hon ville inte låta nätmobbarna bestämma vad som var vackert eller inte. 

Med stöd av sin familj lyckades hon vända det hårda hatet till motivation. Hon ville inte låta de elaka människor som stått bakom filmen, eller de som tittat snett på gatan, definiera henne. 

I en föreläsning, med en hög dos charmig humor, berättar den unga kvinnan sin historia och ger publiken en viktig påminnelse: Om du inte låter andra definiera vem du är kan mobbarna aldrig vinna. 

Så här lät det när hon förra månaden ställde sig på scen:


/
Relaterat
Webbutik säljer "size zero only" – mycket tyder på PR-kupp
Klädmärket "Miss Skinny" har gjort reklam via sin hemsida och på annonser i Stockholm. Men webbutiken, som ska sälja endast "size zero"-kläder, kan mycket väl vara en PR-kupp. Det har dock inte stoppat reaktionerna.
Lindex barnavdelning: Skärp med centimetermått
Sedan en tid tillbaka har Lindex sålt ett barnskärp med centimetermått. Nu rasar föräldrar mot klädkedjan.
"Så sjukt! Ska barn tävla om vem som har skärpet på lägst siffra?!", skriver en person.
Victorias Secrets-modellen tvingades till svält och toplessbilder
Den 23-åriga Victorias Secrets-ängeln berättar nu om hur hon tvingades att svälta och posera topless.
Scoutade modeller vid anorexiaklinik
En modellagentur uppvaktade sjuka flickor utanför en anorexiaklinik i Stockholm – i hopp om att hitta nya modeller. "En del av flickorna hade så lågt BMI som 14, då krävs det oftast heldygnsvård", säger enhetschefen Margaretha Sandved till Metro.
Senaste nytt

Upp mot 30 grader – kan bli värmebölja

Många döda i skogsbrand i Kazakstan

1 timme sedan
En stor skogsbrand i Kazakstan har krävt 14 liv, enligt landets departement för nödlägen. Av ett tidigare uttalande framgick att man letade efter skogsvaktare som ringats in av elden i nordöstra landsändan.

Barn allvarligt skadad efter påkörning

1 timme sedan
En flicka är allvarligt skadad efter att ha blivit påkörd av en bil i stadsdelen Hageby i Norrköping, rapporterar lokala medier.

"Unabombaren" Kaczynski är död

1 timme sedan
Theodore "Ted" Kaczynski, känd som "unabombaren" har avlidit i fängelset, enligt ett uttalande från kriminalvården i USA.

Polisen i Malmö rapporterar om misshandel

2 timmar sedan
"Misshandel på Bunkeflostrand.", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay rasar – men svensk strömning växer

2 timmar sedan
Strömningstjänsten Viaplay har kollapsat på börsen i veckan. Kunderna sviker och annonsmarknaden viker ned, enligt bolaget. Men svenskarna betalar mer för strömningstjänster nu än för ett år sedan och branschen växer, enligt Marie Nilsson på Mediavision.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.