Lizzie kallades världens fulaste – här tar hon en vacker revansch

Det var när Lizzie Velasquez gick på gymnasiet som hon upptäckte en video på Youtube med namnet "Världens fulaste kvinna" i vilken hon själv hade huvudrollen. Nu bestämmer hon själv vad som är vackert.


Klarar du av utmaningen?

Mobbing förekommer inte bara i grundskolan, den kan sträcka sig långt upp i åldrarna. Våga stå emot.

Nyheter24 utmanar dig att den kommande veckan säga hej till den du aldrig hälsar på, sätta dig med hen som alltid sitter ensam på lunchen eller stå upp för någon som blir orättvis behandlad. Vare sig det är i skolan, på jobbet eller på nätet.

Filmen som pekade ut nu 24-åriga Lizzie Velasquez som "världens fulaste kvinna" hade enligt Huffington Post då fått miljontals visningar. Lizzie som lider av ett ovanligt syndrom som gör att hon inte kan gå upp i vikt, åldras i förtid och som gjort henne blind, bröt trots det inte ihop.

Även om det i sig är starkt nog tog Lizzie ändå ett steg längre. Ett stort steg. För hon ville inte låta nätmobbarna bestämma vad som var vackert eller inte. 

Med stöd av sin familj lyckades hon vända det hårda hatet till motivation. Hon ville inte låta de elaka människor som stått bakom filmen, eller de som tittat snett på gatan, definiera henne. 

I en föreläsning, med en hög dos charmig humor, berättar den unga kvinnan sin historia och ger publiken en viktig påminnelse: Om du inte låter andra definiera vem du är kan mobbarna aldrig vinna. 

Så här lät det när hon förra månaden ställde sig på scen:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Cloetta stoppar choklad

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat in Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.