Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hyllas – efter tal till HBT-motståndare

Pamela Raintree och hennes sten.
1 av 3

Pamela Raintree och hennes sten.

Faksimil Youtube

Ron Webb drog tillbaka sitt förslag.
2 av 3

Ron Webb drog tillbaka sitt förslag.

Faksimil Youtube

Nu hyllas Raintree.
3 av 3

Nu hyllas Raintree.

Faksimil Youtube

Nyheter | 20/01/2014 21:29

Kommunfullmäktigeledamoten försökte sätta stopp för för en anti-diskrimineringslag. Då stötte han på patrull.

SHREVEPORT. Den 10 december röstade staden Shreveport i Louisiana i kommunfullmäktige om en förordning som skulle förbjuda diskriminering av personer baserade på den personens sexuella läggning.

Ensam motståndare

Av de sju personerna i kommunfullmäktige tyckte sex personer att det hela var ett bra beslut. Den sjunde, Ron Webb, röstade mot.

Och tio dagar senare la Webb fram ett eget förslag, ett förslag som skulle stoppa den tidigare förordningen, skriver KMSSTV.

Förra tisdagen var tanken att kommunfullmäktige skulle rösta om det nya förslaget. Men det blev aldrig någon omröstning.

Drog tillbaka förslaget

Webb ångrade sig nämligen – efter att Pamela Raintree klivit upp i talarstolen och berättat vad hon tyckte om honom och hans förslag. Med sig hade transkvinnan en sten, citerade bibeln – och uppmanade Webb att stena henne om han verkligen trodde bokstavligt på det som stod i bibeln.

Kort efter Raintrees tal drog Webb tillbaka sitt förslag, skriver KMSSTV.

Se hennes fantastiska tal här: