Fredag 30 Jul
Stockholm

Hemlös man vann rekordvinst på lotto – använder pengarna till att hjälpa andra

1 av 2
2 av 2

Trots att han själv är hemlös och fattig väljer László Andraschek att ge större delen av sin rekordvinst till att hjälpa andra.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UNGERN. Det var i september förra året som László Andraschek vann en av de största vinsterna genom tiderna i Ungern. Han använda sina sista pengar till att köpa en lott på en tågperrong på väg till en workshop för alkoholister. Lotten gjorde honom 630 miljoner ungerska forint, motsvarande 18 miljoner kronor, rikare, skriver The Guardian.

Upprättar stiftelse

Andraschek hade länge tampats med alkoholism, och innan han blev miljonär väntade ännu ett år fullt av skulder och med gatan som hem. Det var därför han efter vinsten bestämde sig för att största delen av den skulle gå till att upprätta en stiftelse för att hjälpa missbrukare och kvinnor som blivit utsatta för våld av sina män, skriver brittiska Metro.

Stor donation avslöjade honom

Trots att Andrascheck blev miljonär i september förra året har det inte kommit fram förrän nu. Det var i samband med en uppseendeväckande donation till ett härbärge som sanningen kom fram.

Betalade tillbaka skulder

Andrascheck berättar också för the Guardian att det första han gjorde efter storvinsten var att betala tillbaka skulder till sin familj, köpa bilar till sina tre barm och planera en resa till Italien. 

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela