Hon kallades "skägget" och "sheman" – i dag hjälper hon andra

Harnaam Kaur har accepterat sin kraftiga hårväxt och i dag är hon ett stort stöd för många. Men det fanns en tid då hon inte mådde lika bra.


Konverterade

Som 16-åring konverterade hon till Sikhismen för att hon kände att hon då kunde vara sig själv med sitt hår – då det enligt Sikhismen är förbjudet att avlägsna hår.

STORBRITANNIEN. 23-åriga Harnaam Kaur har polycistiskt ovariesyndrom vilket är en hormonell rubbning som drabbar kvinnor och orsakar kraftig hårväxt.

Kaur började få kraftig hårväxt i ansiktet, på brösten och armarna när hon var elva år gammal. Som ung blev hon mobbad för sitt utseende och har även blivit dödshotad på nätet, skriver Huffington Post.

Mobbningen var så extrem att Kaur övervägde att ta sitt liv när klasskamraterna började kalla henne för "beardo", "shemale" och "sheman".

– Jag kan skratta åt det nu, men då påverkade det mig jättemycket.

Gömde sig och täckte för kroppen

Tidigare täckte hon för sin kropp, bar baggy-byxor och försökte gömma sitt ansikte. Hon ville inte alltid gå ut eftersom hon visste att främlingar skulle stirra på henne.

Vid 17 års ålder rakade hon ändå av sig skägget efter påtryckningar från familjen men erkände att hon inte tog det så bra.

– Allt jag kunde göra var att gråta. Jag kände mig inte som mig själv utan skägget.

Brodern var ett stöd

Hennes bror har varit hennes stora stöd och den första som accepterade henne som hon var.

– Han var faktiskt den som blev mest chockad när jag hade rakat mig. Han kramade mig och sa att jag såg fin ut med mitt skägg, han förstod inte ens varför jag hade gjort det.

Kaur känner i dag att hon hjälper många andra och många har hört av sig och tackat henne för att hon vågar vara sig själv, skriver Huffington Post.

– Jag vill att andra kvinnor ska finna styrkan som jag har. Lev livet som du vill leva det – det är din resa och ditt liv, säger Kaur.

Titta på inslaget här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!