#Förtjänarinteattvåldtas

När Brasilianare anser att kvinnor förtjänar att våldtas på grund av sina kläder tar många till sociala medier för att protestera topless.


Flest kvinnor svarade

Institutet intervjuade en representativt urval av 3810 brasilianare via en enkät över 212 städer.

Studien, som genomfördes av Brasliens institut för Applicerad Ekonomisk Forskning (IPEA) visade att 66.5 procent av alla som svarade på enkäten var kvinnor. 

BRASILIEN. Tidigare denna vecka släpptes en studie som visade att 65 procent av Brasiliens befolkning anser att kvinnor helt eller delvis "förtjänar att attackeras och våldtas om de klär sig provokativt". Dessutom ansåg 58.5 procent att om "kvinnor visste hur de skulle bete sig skulle det ske färre våldtäkter". 

Startade hashtag

Brasilianska kvinnor började direkt diskutera studien på sociala medier och journalisten Nana Queiroz startade hashtagen #NãoMereçoSerEstuprada, vilket betyder #Förtjänarinteattvåldtas.

Dela toplessbilder

Den 28 mars uppmuntrades kvinnor att dela foton av sig själva topless, medan de dolde sina bröst med hashtagen. Vissa har också kläder på sig. Det viktigaste var enligt Nana Queiroz att demonstrera att "ingen kan ta ägarskap över deras kroppar än de själva. 

Se bilderna i bildspelet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!