Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter rattfylleskandalen – nu kan storsponsorn lämna Petter Northug

- 05/05/2014, 07:57 -
Northug greps för rattfylla.
1 av 5

Northug greps för rattfylla.

Kraschade våldsamt.
2 av 5

Kraschade våldsamt.

NTB scanpix

Petter Northug kan nu bli av med Coop som sponsor.
3 av 5

Petter Northug kan nu bli av med Coop som sponsor.

Olsen, Geir / Olsen, Geir

Han körde av vägen efter att ha festat tidigare under natten.
4 av 5

Han körde av vägen efter att ha festat tidigare under natten.

NTB scanpix

Poliser undersöker bilen.
5 av 5

Poliser undersöker bilen.

Henrik Sundgard

Petter Northug är illa ute efter att ha erkänt rattfylla – nu kan även en av hans största sponsorer överge honom.

TRONDHEIM. Det var tidigt på söndagsmorgonen som polisen fick larm om en bilolycka. Bakom ratten satt den norske skidstjärnan Petter Northug – som sen hade flytt från platsen och lämnat en skadad 23-årig man på platsen.

"Mår dåligt"

Den 28-årige norska längdskidåkaren kunde dock spåras till sin bostad med hjälp av hundar, skriver vg.no. Senare kom han även att officiellt gå ut med att han erkänt för polisen att det var han som satt bakom ratten och säger också i ett pressmeddelande att han "beklagar det som skett".

– Jag mår dåligt och är besviken på mig själv, säger han enligt vg.no

Sponsras med nio miljoner om året

Nu väntar en polisutredning och eventuella straff från samhällets sida – men Northug kan även bli av med delar av sin försörjning. Enligt vg.no funderar nämligen hans storpsonsor Coop på att lämna Northug.

Företaget, som varje år sponsrar Northug med nio miljoner norska kronor, säger till tidningen att det är en "sorglig och allvarlig sak" och att han inte betett sig som man kan förvänta sig av honom. Däremot vill man ge Northug mer tid att bearbeta det hela innan man själva kontaktar stjärnan.

Företaget har klausul

Företagets norska vd Svein Fanebust bekräftar också i ett pressmeddelande att de har en klausul inskriven i sponsorkontraktet som gör att kontraktet, värt 15 miljoner kronor per år, kan brytas vid såna händelser som nu skett.

– Huruvida vi kommer att använda oss av den eller inte är för tidigt att säga, säger han också i pressmeddelandet.

Beslutet dröjer

Han skriver också att de tar "starkt avstånd" från Northugs agerade men också att de som samarbetspartner är angelägna om att hjälpa honom i hans svåra situation.

– Vi är måna om att i första hand veta allt om händelsen innan vi tar något beslut om vårt fortsatta samarbete, skriver Fanebust i pressmeddelandet enligt vg.no