Conchita Wurst vann Eurovision Song Contest för Österrike i lördags.
Conchita Wurst vann Eurovision Song Contest för Österrike i lördags. - Foto: Ronald Zak / AP / TT

Ryska män rakar sig – i protest mot schlagervinnaren

Män i Ryssland har bestämt sig för att protestera mot Conchita Wursts Eurovisionvinst i helgen – genom att raka av sig sina skägg.


Conchita Wursts vinst i Eurovision Song Contest i helgen fortsätter att skapa upprörda känslor. Nu har ryska män med skägg i protest börjat publicera bilder och filmer på sociala medier när de rakar sig, skriver Huffington Post.

– Som en protest mot vinnaren av Eurovision Song Contest har jag bestämt mig för att raka av mig skägget. Jag tycker inte att det är coolt längre. Nej till pederasti! säger instagramanvändaren @valentinkorobkov i sitt skäggklipp.

Hyllas i andra länder

Rapparen Aleksandr Stepanov, mer känd som ST, la upp en bild med hashtaggen ”Visa att du inte är Conchita”, skriver Huffington Post.

I Sverige gör dock folk tvärt om. Här sparar man ut Conchita-skägg, och har man inget skägg, då målar man dit det. Aftonbladet har tidigare uppmanat läsare att posta sina skägghyllningar under hashtaggen #wurstskagg.

Se fler hyllningsbilder – klicka vidare i bildspelet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

JO granskar ännu en Kinberg Batra-rekrytering

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Efter flera vargangrepp mot får på Söderåsen i Skåne blir skyddsjakt återigen aktuell.

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Mohammed Salem hade precis välkomnat sitt eget barn till jorden när han såg en gråtande kvinna begrava sitt ansikte i en liten lakaninsvept kropp.

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

1 timme sedan
Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

1 timme sedan
Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.