Här är bilden som oroar brittiska politiker

- 17/07/2014, 22:43
Har gått viral.

Har gått viral.

Bilden sprids fort på nätet – och nu tvingas politiker att uttala sig.

BELFAST. Två unga par hade sex på gatan utanför en nattklubb i nordirländska Belfast och fastnade på bild. En bild som nu snabbt har fått viral spridning – till den stora grad att högt uppsatta politiker har uttalat sig.

"Orolig"

Bland annat har Belfast före detta borgmästare, och numera ledamoten av det brittiska parlamentet, Naomi Long pratat med irländska Mirror.

– Jag oroar mig över att unga människor, och unga kvinnor i synnerhet, sätter sig i såpass sårbara situationer. Ofta efter att stora mängder alkohol varit inblandat, säger hon till tidningen.

"Vidmakthåller stereotyper"

Long menar på att det kan vara rejält illa om, och när, sådana bilder sprids på nätet – men menar också på att det hela ofta får fel fokus.

– Att fokuset bara riktas mot kvinnorna och flickorna i sådan situationer är orättvist. Den skam som läggs på unga flickor i sådana situationer, jämfört med killarna som ofta hyllas, säger en hel del om attityderna i samhället, säger hon till Mirror och fortsätter:

– Det vidmakthåller stereotyper som är skadliga för både kvinnor och män i stället för att uppmuntra alla att visa respekt för varandra oavsett kön.