Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världens äldsta kvinna – tack vare choklad

- 31/08/2014, 15:31 -
Chocklad – hemligheten bakom ett långt liv?

Chocklad – hemligheten bakom ett långt liv?

Skämdump:Televisa/YouTube och TT Nyhetsbyrån

På söndag fyller hon 127 år, och kommer med det att vara världens äldsta människa. Receptet? Choklad förstås.

MEXICO. Hon föddes den 31 augusti 1887 och firar i morgon sin 127:e födelsedag. Mexikanska Leandra Becerra Lumbreras stred under andra världskriget och kämpade under mexikanska revolutionen som ledare för "Adelitas", en grupp kvinnor som gick med sina män till strid.

Hon såg även människan ta sina första stapplade steg på månen och var med om hur kalendern slog om till ett nytt årtusende. 

Kort och gott – hon har varit med om en hel del.

Flera små hemligheter

I dag kommer hon enligt brittiska Metro även att bli den äldsta levande människan, någonsin. Hennes hemlighet? Choklad, åtminstone om man ska tro familjen. Hennes digra ålder ska även vara resultatet av att hon varit riktigt bra på att sova och att hon aldrig gift sig. 

– Hon var alltid kvinnan som kämpade. Hon sydde och vävde fortfarande fram tills för ungefär två år sedan. Hon slutade aldrig vara aktiv, därför tror vi att hon har levt så länge, sa hennes barnbarn, 43-åriga Miriam Alvear till mexikanska El Horizonte.

Har begravt flera barn och barnbarn

Leandras enda verkliga sorg i livet är att hon redan har tvingats begrava fem av sina barn och flera av sina tjugo barnbarn, varav den sista dog så sent som förra året – 90 år gammal.

Mexikanska myndigheter försöker nu ge henne ett nytt födelsebevis, eftersom hon tappade sitt ursprungliga för fyrtio år sedan, skriver brittiska Metro.