Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här avlossas skott inne i Kanadas parlament – minst en död

- 22/10/2014, 17:56 -
En man har skjutits i samband med en skottlossning i Kanadas parlament.
1 av 6

En man har skjutits i samband med en skottlossning i Kanadas parlament.

TT Bild

2 av 6

TT Bild

3 av 6

TT Bild

4 av 6

TT Bild

5 av 6

TT BIld

6 av 6

TT Bild

Polisen jagar misstänka gärningsmän i den kanadensiska huvudstaden.

OTTAWA. Minst en person, en kanadensisk soldat, har dödats i landets huvudstad Ottawa i samband med en skottlossning. Soldaten dödades vid sin vaktpost vid ett krigsmonument, skriver Huffington Post.

Samtidigt rapporteras det om skottlossningar på flera andra ställen i staden bland annat inne i landets parlamentsbyggnad – något som också fångades på film.

Minst en gärningsman ska ha skjutits till döds – men samtidigt jagar polisen ytterligare gärningsmän och delar av staden är avspärrade, skriver Huffington Post.

Man ska även ha lämnat ut signalement på den misstänkte skytten. Folk uppmanas att stanna inomhus och att hålla sig borta från fönster och dörrar. 

Enligt Huffington Post ska premiärministern Stephen Harper förts till säkerhet och ska ha lämnat parlamentsområdet. 

Polisen har nu även gått ut på sin Facebook och bekräftat ett flertal skjutningar via sin Facebooksida. Man meddelar också att boende i staden uppmanas att hålla sig borta från de centrala delarna.