Lördag 15 Maj
Stockholm

Tolvåring stal halsband värt 38 miljoner kronor

Det var i fredags eftermiddag som en 12-åring klev in i en juvelaffär med tre vuxna.
1 av 3
Det var i fredags eftermiddag som en 12-åring klev in i en juvelaffär med tre vuxna. Foto: Ap
Medan  de vuxna pratade med personalen ska tolvåringen ha tagit en nyckel och låst upp en monter samt tagit ett halsband värt 38 miljoner kronor.
2 av 3
Medan de vuxna pratade med personalen ska tolvåringen ha tagit en nyckel och låst upp en monter samt tagit ett halsband värt 38 miljoner kronor. Foto: Ap
En välplanerad kupp menar polisen.
3 av 3
En välplanerad kupp menar polisen. Foto: Ap

Tre vuxna och en flicka i tolvårsåldern klev in i en juvelbutik och gjorde kanske årets hittills fräckaste kupp.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HONG KONG. I fredags klev två kvinnor, en man och en flicka i tolvårsåldern in i en lyxig juvelbutik i Tsim Sha Tsui – det personalen inte visste var att de var ett gäng med en plan.

De tre vuxna personerna, som var välklädda, stod och pratade med personalen, skriver South China Morning Post. Samtidigt ska den lilla flickan ha tagit en nyckel och öppnat upp en monter där hon tog ett halsband av guld och diamanter som är värt cirka 38 miljoner kronor. 

Bildkälla: Ap

Välplanerad kupp

Det var inte förrän lite senare som en ur personalen upptäckte att halsbandet var borta. Då ringde de polisen. 

– Vår undersökning säger att det är flickan som gjorde det medan de andra underhöll personalen. Det är första gången på länge som ett barn används på detta sätt, säger en poliskälla till South China Morning Post . 

För övrigt beskiver polisen detta som en välplanerad kupp. 

Flickan syns på en övervakningsfilm då hon sakta går ut från affären. Nu är polisen och gränsvakter ute efter dessa fyra personer som de tror har flytt staden, skriver South China Morning Post.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela