Om du ligger ofta löper du inte samma risk till att äta för mycket, enligt författaren Jane La Flamme.
Om du ligger ofta löper du inte samma risk till att äta för mycket, enligt författaren Jane La Flamme. - Foto: TT

Expert: De som inte ligger äter mer

Sex och vikt hänger ihop, menar författaren Jena La Flamme. Det är inte bara på grund av att sex bränner kalorier - om du inte ligger ofta tenderar du också att äta mer.


Bantningsexperten Jena La Flamme tror att människors sexliv påverkar deras matvanor. Hon menar att om du inte har sex ofta finns risken att du äter desto mer, skriver Huffington Post. 

Mycket vill ha mer

Det största problemet är om du är van vid att ha sex regelbundet men sedan slutar, till exempel om du har en partner och sedan blir singel.

– Om du plötsligt slutar ha sex kommer din kropp att känna bristen och därför leta efter andra sätt att fylla behovet på, det är så lätt att försöka fylla tomrummet med mat, säger La Flamme. 

Hon menar att självförtroende är en viktig del för att få drömkroppen. 

– Det är en väldigt viktig del av att gå ner i vikt - att omfamna din sensualitet lika väl som din sexualitet. 

Men det räcker inte med att bara lyckas gå ner i vikt. Inställningen och ens tankegångar måste också förändras. Det är viktigt att man känner sig bekväm med sig själv och sin kropp, hela tiden. Annars finns risken att man ständigt faller tillbaka i gamla mönster och kanske börjar tröstäta. 

– Att finna frid i sin sexualtet är nödvändigt, säger La Flamme till Huffington Post

/
/
/
/
/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att de som ligger lite äter mycket?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.