Onsdag 12 Maj
Stockholm

Så mycket kommer en stor stark kosta år 2040

Alkholen
1 av 3
Ölen kan vara dyr 2040. Foto: Tomas Oneborg
Alkohol
2 av 3
Så mycket kan ölen kosta år 2040. Foto: Ap
Alkohol
3 av 3
Så mycket kan ölen kosta år 2040. Foto: SVENSKA DAGBLADET

En stor stark kommer att bli en stor, dyr stark verkar det som.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt brittiska finansanalytiker kommer en stor stork stark, det vill säga en stor öl, kosta 11,50 pund år 2040, skriver The Independent. Det motsvarar cirka 147 kronor. 

– Det genomsnittliga priset för en stor stark (en pint i Storbritannien reds anm.) har stigit cirka 294 gånger under de senaste 100 åren, säger en talesman för Lloyds bank, enligt tidningen. 

Bildkälla: TT Bild

De förväntar sig även att vitt bröd kommer att kosta 4,20 pund, vilket är cirka 54 kronor. Och att ett dussin ägg kommer att kosta cirka 6,02 pund, vilket motsvarar cirka 77 kronor.

Vi konsumenter kommer ha råd

Helt enkelt kommer det mesta kosta tre gånger mer än det gör i dag. Men de förväntade priserna kan ju ändras i och med att  faktorer som olja kan påverka. 

Men priserna kommer nog inte svida så mycket för konsumenterna, menar analytikerna. Detta för att prishöjningarna kommer hålla jämna steg med löneökningarna, skriver The Independent

Vad en stor stark kommer gå loss på i Sverige år 2040 vet vi inte riktigt, men en gissningsvis kommer pristrenden att vara ungefär densamma. Vi hoppas att aw:n inte kommer vara hotad. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela