Elisabeth förlåter Fritzl

Elisabeth Fritzl firade jul med sin mamma Rosemarie.


Under 24 år hölls Elisabeth Fritzl fången av sin pappa Josef Fritzl. I en källare blev hon systematiskt misshandlad, våldtagen och torterad av sin egen far. Josef Fritzl gjorde sin dotter Elisabeth gravid. Åtta gånger. Flera av barnen hölls också inlåsta i källaren. Inget dagsljus. Ingen frisk luft. Inget rent vatten.

Ovan jord levde Josef Fritzl tillsammans med sin fru och Elisabeths mamma Rosemarie.

– Jag visste ingenting, sade Rosemarie när helvetet som pågick i källaren rullades upp. Samtidigt berättar den hyresgäst som under 12 år bodde tillsammans med familjen Fritzl att han flera gånger såg "Rosemarie hjälpa Josef att bära ner mat till fångarna i källarna", skriver Daily Mail.

Men Josef och Rosemaries dotter Elisabeth sväljer Rosemaries utsago med hull och hår. Så till den grad att hon beslöt sig för att fira jul tillsammans med sin mamma Rosemarie. Den första julen i frihet på 24 år firar Elisabeth tillsammans med Rosemarie.

Rosemarie är inbjuden att tillbringa tre dagar tillsammans med dottern Elisabeth och de sex barnen som är resultaten av de våldtäkter som Josef Fritzl utsatte sin egen dotter för. Rosemarie Fritzl har även fått uppgiften att laga julmiddagen, skriver The Sun.

– Det är tid att förlåta och gå vidare. Elisabeth vill bara omge sig med familjen och sina närmaste, säger en vän till familjen, enligt The Sun.

VIDEO: Fritzl äter köttklubba, får massage och tittar på orientaliska tyger under solsemester

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!