Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Båtkatastrof - 700 flyktingar tros ha dött

- 19/04/2015, 11:47 -
1 av 3

FAKSIMIL/YOUTUBE

2 av 3

FAKSIMIL/YOUTUBE

3 av 3

FAKSIMIL/YOUTUBE

Hundratals flyktingar befaras ha drunknat i natt.

Det var i natt strax efter tolv som en flyktingbåt med 700 människor ombord kapsejsade utanför ön Lampedusa i Italien. Hittills har bara 28 personer räddats, men en stor räddningsinsats är på väg ut, rapporterar BBC. Joseph Muscat, Maltas premiärminister skriver på twitter att många befaras döda och enligt nyhetsbyrån AFP befaras runt 700 flyktingar ha dött.

Båten befann sig på libyiskt vatten och den tros ha kapsejsat när flyktingarna försökte få kontakt med ett passerande fartyg och ställde sig på ena sidan av båten, skriver The Times of Malta.

Båtolyckorna ökar

Bara i förra veckan sjönk en annan flyktingbåt i Medelhavet. Då lyckades 150 personer räddas, men 400 befaras ha dött. Förra veckan räddade den italienska kustbevakningen runt 10 000, men enligt FN:s flyktingkommissariat UNHCR har antalet drunknade ökat med 30 procent i år än under samma period förra året.

Mark Micallef, journalist på The Times of Malta säger till BBC att sådana händelser "inte alls är ovanligt".

–Vi har sett sådana här scenarior hända gång på gång, där en båt kapsejsar precis när den ska räddas.