Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tidning trycks i HIV-blod för att uppmärksamma sjukdomen

1 av 4

VANGARDIST

2 av 4

VANGARDIST

3 av 4

VANGARDIST

4 av 4

VANGARDIST

Nyheter | 06/05/2015 23:23

Tidningen Vangardist använde ett annorlunda sätt att uppmärksamma frågan.

Livsstilsmagasinet Vangardist har tryckt en specialutgåva i blod, för att uppmärksamma HIV. För trycket användes HIV-positivt blod från tre donatorer, blandat med bläck och användes till "varje ord, linje, bild och sida" enligt upphovsmännen.

Helt ofarlig

Och nej, det finns ingen risk att smittas av tidningen, de gick igenom noga säkerhetsrutiner för att säkerställa att läsningen är hundra procent ofarlig.

Tidningen vill få igång debatten och föra fram frågan igen, som de tycker har glömts bort.

– Undviker du numret på grund av okunskap eller rädsla? Eller bryter du förpackningen och tar både frågan och numret i din hand. På så sätt bryter du stigmat och blir en del av lösningen, säger Jason Romeyko, på Saatchi & Saatchi Switzerland, en av upphovsmännen till numret till tidningen Dezeen.


Specialnumret hyllar "HIV Heroes", personer som lever med sjukdomen och talar offentligt om den och stöttar andra. Numret kretsar kring de tre HIV-positiva som också donerat blodet till trycket, en mamma, en heterosexuell man och en homosexuell man.