Lördag 8 Maj
Stockholm

En pappa ska gifta sig med sin son – och det är faktiskt helt ok

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Bill och Norman ska i sommar gifta sig, trots att Bill i 15 år har varit pappa till Norman.

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bröllopet är faktiskt inte så sjukt som det låter, Norman MacArthur är naturligtvis inte Bill Novaks biologiska son. Faktum är att de har varit ett kärlekspar i över 50 år. Det som är sjukt i den här historien är inte deras bröllop, utan att de inte har haft möjlighet att gifta sig tidigare.

1994 flyttade Norman och Bill till delstaten Pennsylvania i USA. Där tillät inte lagen att ett par av samma kön erkändes officiellt som partners.

– Det berättades för oss på den tiden att "helvetet skulle frysa till is" innan Pennsylvania godkände bröllop mellan personer med samma kön, säger Norman enligt Metro UK.

Kryphål i lagen

Istället utnyttjade de två ett kryphål i lagen för att få samma rättigheter som andra par. Genom att Bill adopterade Norman blev de betraktade i lagens ögon som en familj, vilka omfattades av samma rättigheter som andra familjer.

Men tiderna förändras, också i Pennsylvania. Nu är det nämligen lagligt för homosexuella par att gifta sig, och i sommar är det dags också för Bill och Norman.

– Jag känner stor lättnad och frihet att vi äntligen kan göra något i Pennsylvania som jag har drömt om i många år, säger Norman enligt Metro UK.

Det är ännu oklart om helvetet har frusit över och ingen därifrån har gått att nå för en kommentar.

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela