Caitlyn plågades i dagar – räddades med viss hjälp av internet

Hunden hittas med nospartiet igentejpat och tungan mellan tänderna.


Det här är troligtvis den näst mest kända Caitlyn på internet just nu. En 15 månader gammal hund från South Carolina, USA.


Bildkälla: Abc News

Förra veckan hittades hon med nospartiet igentejpat, tungan mellan tänderna och totalt hindrad från att röra munnen. I två dagar hade Caitlyn gått utan mat.


Bildkälla: Abc News

Enligt Abc News hade hunden sålts för endast 10 dollar från de ursprungliga ägarna. Detta för att hon orsakat skador i hemmet som valp. Men den nya ägaren var inte direkt någon djurvän, och när Caitlyn lyckades rymma till sina tidigare ägare såg de till att larma polisen.


Bildkälla: Abc News

På måndagen lyckades polisen gripa en 41-åring man som nu står åtalad för djurplågeri. Något som tros ha bidragit till gripandet är sociala medier. Under måndagen var nämligen en annan Caitlyn, nämligen Jenner, i ropet.

De olika hashtaggarna #IAmCaitlyn, #Justice4Caitlyn och #SaveCaitlyn var i omlopp samtidigt vilket ledde till både förvirring, klarhet och kan ha hjälpt polisen att hitta rätt.

Caitlyn har nu opererats och mår enligt omständigheterna okej.


Bildkälla: Abc News

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.