Onsdag 28 Sep
Stockholm

Mammans hyllade inlägg: "Det här är min dotter"

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Mammans inlägg har hyllats världen över.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mamman och journalisten Caroline Boudet tröttnade på alla negativa frågor hon fick om sin dotter och valde att skriva ett Facebook-inlägg om hur hon kände.

"Det här är min dotter. Louise. Hon är fyra månader gammal, och har två armar, två ben, två knubbiga kinder, och en extra kromosom", skriver hon.

Louise. Foto: Facebook.

Med inlägget vill hon få folk att tänka till innan de ställer frågor som kanske inte är elakt menade, men som sårar vilken mor som helst.

"Snälla, när du träffar någon som Louise, fråga inte mamman: 'Upptäcktes det inte under graviditeten?' Antingen kom det fram och hon valde att behålla barnet, eller så gjorde det inte det och den överraskningen var tillräckligt stor utan att hon behöver påminnas om den. Och dessutom, så har alla mammor en irriterande tendens att känna sig skyldiga för allt och inget, så en extra kromosom som inte upptäcktes..Jag behöver inte förklara mer."


Föredrar Louise

Hon fortsätter att be folk att inte säga att att det ändå är hennes dotter "trots allt".

"Nej. Det är min bebis, punkt. Och 'Trotsallt' är ett fult förnamn. Jag föredrar Louise."

Hela familjen samlad. Foto: Facebook.

"De" är unika

Hon tycker det ofta blir fel när folk säger "Vilket litet Downs syndrom-barn.. etc."

"Säg inte, 'De är så här, eller de är sådär'. 'De' har sin egna personlighet, sin egna kropp, egna smak och sin helt egna resa. De är lika unika bland dem själva som du från din granne.

Hon avslutar med att säga att ord faktiskt gör ont och hoppas att folk kan tänka till en sekund innan de ställer frågan. Hennes inlägg har hyllats världen över och för att hantera alla reaktioner valde hon att starta en egen Facebook-sida för att hedra sin dotter.

Läs hyllade inlägget nedan.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.