Mammans hyllade inlägg: "Det här är min dotter"

Mammans inlägg har hyllats världen över.


Mamman och journalisten Caroline Boudet tröttnade på alla negativa frågor hon fick om sin dotter och valde att skriva ett Facebook-inlägg om hur hon kände.

"Det här är min dotter. Louise. Hon är fyra månader gammal, och har två armar, två ben, två knubbiga kinder, och en extra kromosom", skriver hon.

Louise. Foto: Facebook.

Med inlägget vill hon få folk att tänka till innan de ställer frågor som kanske inte är elakt menade, men som sårar vilken mor som helst.

"Snälla, när du träffar någon som Louise, fråga inte mamman: 'Upptäcktes det inte under graviditeten?' Antingen kom det fram och hon valde att behålla barnet, eller så gjorde det inte det och den överraskningen var tillräckligt stor utan att hon behöver påminnas om den. Och dessutom, så har alla mammor en irriterande tendens att känna sig skyldiga för allt och inget, så en extra kromosom som inte upptäcktes..Jag behöver inte förklara mer."


Föredrar Louise

Hon fortsätter att be folk att inte säga att att det ändå är hennes dotter "trots allt".

"Nej. Det är min bebis, punkt. Och 'Trotsallt' är ett fult förnamn. Jag föredrar Louise."

Hela familjen samlad. Foto: Facebook.

"De" är unika

Hon tycker det ofta blir fel när folk säger "Vilket litet Downs syndrom-barn.. etc."

"Säg inte, 'De är så här, eller de är sådär'. 'De' har sin egna personlighet, sin egna kropp, egna smak och sin helt egna resa. De är lika unika bland dem själva som du från din granne.

Hon avslutar med att säga att ord faktiskt gör ont och hoppas att folk kan tänka till en sekund innan de ställer frågan. Hennes inlägg har hyllats världen över och för att hantera alla reaktioner valde hon att starta en egen Facebook-sida för att hedra sin dotter.

Läs hyllade inlägget nedan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.