Händelsen ska ha skett för ett par månader sedan.
1 av 4
Händelsen ska ha skett för ett par månader sedan. - Foto: tt bild
En fånge kom fram till den dörr som skyddar Breivik.
2 av 4
En fånge kom fram till den dörr som skyddar Breivik. - Foto: tt bild
Dock lär det inte varit någon fara, enligt fängelseledningen.
3 av 4
Dock lär det inte varit någon fara, enligt fängelseledningen. - Foto: tt bild
Brevik mördade 2011 77 människor.
4 av 4
Brevik mördade 2011 77 människor. - Foto: tt bild

Breivik hotad i fängelset – fånge kom fram till dörren

​"Hade det inte varit en dörr mellan oss så skulle jag dödat dig"


Tidigare i år ska en fånge, som sitter på samma anstalt i Norge som den dömde massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik, ska ha lyckats springa fram till den dörr som skyddar Brevik från de andra fångarna.

Detta ska egentligen vara omöjligt, men ändå lyckades en fånge komma fram. Dock ska det enligt fängelseledningen inte varit någon risk för fysisk kontakt.

Breivik kunde höra hur medfången vid upprepade tillfällen dunkade på dörren och skrikit "Hade det inte varit en dörr mellan oss så skulle jag dödat dig", skriver Aftenposten.

Bild:TT

Breivik själv beskriver händelsen i ett brev till norska pressen, där han också klagar över att media kallar honom massmördare. Massmördaren Brevik ska även ha klagat över sina förhållanden i fängelset, skriver Aftenposten.

Händelsen inträffade för ungefär två månader sedan, och fängelset har nu tagit i hårdare med säkerheten.

- Det har varit en incident. De intagna kom till "röda dörren", vilket är en säkerhetsdörr. Det fanns absolut ingen fara för någon fysisk kontakt, säger fängelsechefen Karl Hillesland till Aftenposten.

BIld:TT

Anders Behring Breivik sitter på en speciell isolerad avdelning på fängelset Skien. Efter att ha mördat 77 människor på Utöya den 22 juli 2011 fick han 21 års fängelse, men de flesta bedömare menar att han aldrig kommer att kunna bli fri.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!