Malysia Airlines 370
1 av 8
Vrakdel från MH370 - Foto: TT BILD
Tros tillhöra det försvunna planet MH370
2 av 8
Upphittade delar på ön Reunion - Foto: TT BILD
MH370
3 av 8
Vrakdelar - Foto: TT BILD
Flygplanet försvann från radarn
4 av 8
Trolig del från MH370 - Foto: TT BILD
Personer med vrakdel från flygplan
5 av 8
På ön Reunion - Foto: TT BILD
Reunion
6 av 8
Hittade vid stranden - Foto: TT BILD
Mystiskt försvinnande
7 av 8
Flera män med vrakdel - Foto: TT BILD
Fotograferar vrakdel
8 av 8
Vrakdel fotograferas - Foto: TT BILD

Nya uppgifter: Vrakdelarna är från försvunna MH370

Delarna ska vara från försvunna flygplanet.


Enligt nya uppgifter så är vrakdelarna som hittats från det försvunna flyget MH370.

Malaysias premiärminister bekräftar nu att den vinklaff som hittades på Réunion nära Madagaskar tillhör planet.

– Idag, 515 dagar sedan planet försvann, är det med ett tungt hjärta jag berättar för er att ett internationellt experteam har kommit fram till att flygplansvrakdelarna som hittades på ön Réunion definitivt tillhör MH370, sa Najib Razak i ett uttalande i tv, enligt The Globe and Mail.

Flera metallföremål som fransk polis omhändertagits har nu visat sig tillhöra planet som försvann med 239 passagerare och besättning den 8 mars 2014, på rutten mellan Kuala Lumpur och Peking.

Uppgifterna ger hopp om att de anhöriga kan se något slags avslut och vetskap om vad som egentligen hände planet, men det är en lång väg dit.

– Jag vill försäkra all som påverkas av denna tragedi att den Malaysiska regeringen kommer göra allt i vår makt för att ta reda på sanningen om vad som hände" sa Najib.

Men flera anhöriga anser inte att det räcker och är misstänksamma mot regeringen som säger att de inte vet varför planet försvann.

– Jag är fortfarande inte övertygad. Det är ännu så många frågor kvar utan svar, så många håll i pusslet, sa Lee Khim Fatt, vars fru Foong Wai Yueng var flygvärdinna på MH370, enligt AFP via Omni.

Planet ska ha flutit iland på vulkanön Réunion nära Madagaskar, som har runt 850 000 invånare som är en del av Frankrike. Ön ligger runt 3 mil från södra Indiska oceanen nära Australien, och det är där sökarbetet har fokuserats.

"Vi förväntar oss och hoppas att det finns fler delar att hitta som kan hjälpa oss att lösa mysteriet", skrev Malaysia Airlines i ett uttalande.

Flygbolaget har tidigare informerat de anhöriga uppger The Globe and Mail. Vingklaffen från planet har redan börjat undersökas av experter i Paris.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.