Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya uppgifter: Vrakdelarna är från försvunna MH370

- 05/08/2015, 20:02 -
Malysia Airlines 370
1 av 8

Vrakdel från MH370

TT BILD

Tros tillhöra det försvunna planet MH370
2 av 8

Upphittade delar på ön Reunion

TT BILD

MH370
3 av 8

Vrakdelar

TT BILD

Flygplanet försvann från radarn
4 av 8

Trolig del från MH370

TT BILD

Personer med vrakdel från flygplan
5 av 8

På ön Reunion

TT BILD

Reunion
6 av 8

Hittade vid stranden

TT BILD

Mystiskt försvinnande
7 av 8

Flera män med vrakdel

TT BILD

Fotograferar vrakdel
8 av 8

Vrakdel fotograferas

TT BILD

Delarna ska vara från försvunna flygplanet.

Enligt nya uppgifter så är vrakdelarna som hittats från det försvunna flyget MH370.

Vrakdelar från MH370

Malaysias premiärminister bekräftar nu att den vinklaff som hittades på Réunion nära Madagaskar tillhör planet.

– Idag, 515 dagar sedan planet försvann, är det med ett tungt hjärta jag berättar för er att ett internationellt experteam har kommit fram till att flygplansvrakdelarna som hittades på ön Réunion definitivt tillhör MH370, sa Najib Razak i ett uttalande i tv, enligt The Globe and Mail.

Flera metallföremål som fransk polis omhändertagits har nu visat sig tillhöra planet som försvann med 239 passagerare och besättning den 8 mars 2014, på rutten mellan Kuala Lumpur och Peking.

Uppgifterna ger hopp om att de anhöriga kan se något slags avslut och vetskap om vad som egentligen hände planet, men det är en lång väg dit.

– Jag vill försäkra all som påverkas av denna tragedi att den Malaysiska regeringen kommer göra allt i vår makt för att ta reda på sanningen om vad som hände" sa Najib.

Vrakdelar mh370 MALAYSIAN AIRLINES

Men flera anhöriga anser inte att det räcker och är misstänksamma mot regeringen som säger att de inte vet varför planet försvann.

– Jag är fortfarande inte övertygad. Det är ännu så många frågor kvar utan svar, så många håll i pusslet, sa Lee Khim Fatt, vars fru Foong Wai Yueng var flygvärdinna på MH370, enligt AFP via Omni.

Planet ska ha flutit iland på vulkanön Réunion nära Madagaskar, som har runt 850 000 invånare som är en del av Frankrike. Ön ligger runt 3 mil från södra Indiska oceanen nära Australien, och det är där sökarbetet har fokuserats.

"Vi förväntar oss och hoppas att det finns fler delar att hitta som kan hjälpa oss att lösa mysteriet", skrev Malaysia Airlines i ett uttalande.

Flygbolaget har tidigare informerat de anhöriga uppger The Globe and Mail. Vingklaffen från planet har redan börjat undersökas av experter i Paris.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.