Lördag 8 Maj
Stockholm

Världens äldsta flaskpost har hittats – här är vad som fanns i

Flaskan var en av många som slängdes i havet, som en del av ett vetenskapligt experiment av en man som hette George Parker Bidder.
1 av 3
Flaskan var en av många som slängdes i havet, som en del av ett vetenskapligt experiment av en man som hette George Parker Bidder. Foto: Youtube
2 av 3
3 av 3

Flaskposten hamnade i havet för över 100 år sedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I hela 108 år guppade flaskposten omkring i havet – tills den flöt förbi den tyska ön Amrum i somras, skriver The Independent.

Flaskan hittades av Marianne Winkler, som var och besökte ön på sin semester. Genom flaskans glas kunde man tydligt se en lapp med orden ”Gör sönder flaskan”.

Winkler och hennes man krossade flaskan och hittade ett meddelande på engelska, tyska och holländska. Det stod att upphittaren skulle lämna den till Marinbiologiska föreningen i Plymouth – och få en schilling för besväret. Paret Winkler gjorde detta, och när brevet nådde Plymouth förstod personalen där att det rörde sig om en flaskpost från 1904.

Bildkälla: Youtube

Guy Baker, informationschef, berättar att flaskan var en av många som slängdes i havet, som en del av ett vetenskapligt experiment av en man som hette George Parker Bidder.

– Det var under en tid då man uppfann sätt att undersöka vad strömmar och fiskar gjorde. Många av flaskorna fastnade i fiskenät, andra spolades upp på stranden, vissa hittades aldrig. Men de flesta hittades ganska snabbt, inom ett par månader, säger han till The Independent.

Har du skickat flaskpost någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela