Torsdag 29 Jul
Stockholm

Uppgifter: Svenska kvinnan är Breiviks hemliga flickvän

Breivik har en svensk kvinna.
1 av 3
Breivik har en svensk kvinna. Foto: Ap / TT
Ska ha haft kontakt sedan 2007.
2 av 3
Ska ha haft kontakt sedan 2007. Foto: NTB scanpix / TT
Anders Behring Breivik.
3 av 3
Anders Behring Breivik. Foto: NTB scanpix / TT

"Han är snäll, tålmodig, intelligent och stöttande"

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För fyra år sedan mördade Anders Behring Breivik 77 personer i en terrorattack på Utöya och vid ett bombdåd i centrala Oslo . Han dömdes till livstids fängelse, och förmodligen kommer han aldrig att komma ut igen.

Nu avslöjas det att han sedan åtta år tillbaka haft en relation med en svensk kvinna, som nu berättar om relationen i en intervju med engelska Daily Mail.

– Den man jag älskar är snäll, tålmodig, intelligent, rolig och stöttande. Han är inte en våldsam person, och jag vill att världen ska få reda på det, säger kvinnan till Daily Mail.

Hon träffade Breivik i online-spelet World of Warcraft år 2007. Det uppstod genast ett intresse, de bytte bilder, och började prata om att träffas. Men 2009 avslutade Breivik kontakten, på grund av att han inte ville bli känslomässigt engagerad.

Nästa gång kvinnan såg Breivik var när hans bilder dök upp på tv efter terrorattentatet på Utøya 2011.


Bildkälla: TT Bild

– Jag blev chockad. Jag ville inte att det skulle vara han. Jag hoppades på att det skulle vara ett misstag, men till slut visade det sig att det var han.

Men känslorna var fortsatt starka för mördaren, och sedan två år tillbaka har "paret" återupptagit kontakten igen.

"Du är en av de mest fantastiska människorna jag känner till. Jag säger det här väldigt sällan till någon. Men du är helt fantastisk", ska Breivik ha skrivit till sin kärlek, som Daily Mail beskriver som en blyg person.

Breivik har också skrivit om vad han kommer att göra om han någonsin blir frisläppt.

"Om jag kommer ut är det först jag kommer göra att gå i landsflykt, helst till ett land som tillåter hemundervisning", skriver mördaren i ett brev till kvinnan.

Och hon verkar heller inte ha gett upp hoppet om sin kärlek.

– Jag känner lika starkt för honom som för åtta år sedan. Han är den enda personen jag någonsin älskat. Och Anders har uttryckt sin kärlek för mig. Jag kommer vänta för evigt om det så krävs. Jag har redan väntat åtta år redan, säger hon till Daily Mail.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela