Onsdag 26 Jan
Stockholm

16-åring lurade en hel stad – fejkade graviditet i 10 månader

Använde kontroversiell sajt.
1 av 4
Använde kontroversiell sajt. Foto: FOX
Säljer bland annat fejkade ultraljud.
2 av 4
Säljer bland annat fejkade ultraljud. Foto: FOX
Avslöjades.
3 av 4
Avslöjades. Foto: FOX
Historien är sorglig då hon påstår att hon var gravid men fick missfall.
4 av 4
Historien är sorglig då hon påstår att hon var gravid men fick missfall. Foto: FOX

Men historien är inte bara bisarr, utan också sorglig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Behöver du en bulle i ugnen? Det kan den här hemsidan hjälpa dig med. I dagarna hamnade hemsidan fakeababy.com, som bland annat tillhandahåller fejkade ultraljud, i blåsväder, då det visade sig att en sextonåring i Michigan lurat hela sin hemstad att hon var gravid med trillingar. Det rapporterar Fox.


Bildkälla: FOX

Från början var det ingen som anade något lurt, hennes mage växte som den skulle och hon visade upp ultraljudsbilder. Men när hon varit "gravid" i tio månader väcktes misstankar från familj och vänner.

När en kvinna från facebookgruppen Moms of Triplets listade ut att ultraljudsbilderna var från fakeababy.com kontaktade hon familjen och avslöjade bluffen.


Bildkälla: FOX

Men "pranket" väckte inte några muntra miner. Polisen utreder nu om det kan röra sig om bedrägeri, då kvinnan fick många donationer inför födseln. Ingen har hittills anmält henne.

Det är inte första gången som sajtens produkter skapar rubriker. För ett par år sedan fälldes en man för att ha misshandlat sin flickvän efter att hon ljugit om en graviditet med hjälp av ett fejkat ultraljud. Dessutom har det enligt Washington Post varit en trend i Kina att ha låtsasmagar för att få en sittplats på de fullsmockade tunnelbanorna i Peking.

Sajtens skapare, Micheal Bob Stevens, kommenterar det aktuella fallet på Facebook och skriver att produkterna "självklart endast är för underhållningssyften" och att de tar avstånd från all annan användning av deras lösmagar, ultraljud och fejkad medicin.

Men historien om fejkgraviditeten i Wyandotte är inte bara bisarr, den slutar sorgligt. Kvinnan påstår att hon faktiskt var gravid, men förlorade barnen redan i sjätte veckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela