Fint gjort!
1 av 3
Fint gjort! - Foto: TT
Hotell vid Gardemoen.
2 av 3
Hotell vid Gardemoen. - Foto: NTB scanpix
Petter Stordalen.
3 av 3
Petter Stordalen. - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Här är hotellet där flyktingar får bo gratis

Det här är ett bra initiativ!


Petter Stordalen är en av Norges rikaste män – och nu gör hotellmagnaten sitt bästa för att hjälpa de som är i nöd. Redan i april lovade han att upp till 1 000 flyktingar skulle få bo på hans hotell och i helgen sattes det i bruk, berättar norska TV2.

Bild: TT

Under lördagen flyttade 50 asylsökande in på Stordalens hotell vid flygplatsen Gardemoen i väntan på att registreras av den norska polisen under måndagen. Helt utan kostnad för den norska staten.

– Vi fick en förfrågan, och då vill vi hjälpa till, säger Stig Kristiansen, hotelldirektör på Quality Airport Hotel Gardermoen, till norska TV2.

Bild: TT

I sociala medier har an även fått kritik för att det hela ska vara ett pr-stunt, men när Kristiansen får frågan slår han tillbaka.

– Det är människor i nöd som behöver hjälp. Jag fick ett samtal från huvudkontoret som frågade om vi hade kapacitet, och det hade vi. Då hjälper vi till.

Han säger att flyktingarna som kom till hotellet var glada över att få sova i ordentliga sängar, och säger att han inte har någon åsikt om huruvida den norska regeringen borde kunna betala elelr inte.

– Det har jag ingen aning om. Vi hjälper gärna till. Alternativet för flyktingarna hade troligen varit att sova på ett hårt golv i ett väntrum.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

1 timme sedan
Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.