Zoubairs utväxt har tagit över ansiktet – men det finns hopp

18-åringen från Marocko lider av en ovanlig åkomma som gör att hans ansikte svullnat upp. Minsta tryck mot huden kan göra att blodkärl spricker – i värsta fall kan han drunkna i sitt eget blod.


Zoubair Lahdodi är 18 år och bor i Marocko. Sedan han var barn har han lidit av en åkomma som gör att en utväxt slukat hela den vänstra sidan av hans ansikte, rapporterar Daily Mail. Det är blodkärlen under hans hud som har svullnat och expanderat.

Men Lahdodi har inte låtit det hålla honom tillbaka i livet. Han har blivit lite av en småkändis i Casablanca tack vare sina grymma stuntricks på cykel. Men – vad han inte vetat om är att ansiktssvullnaden enligt läkare är som en tickande bomb.

Skulle han ramla med cykeln och stöta emot ansiktet är risken stor att blodkärlen spricker, vilket skulle leda till en extremt stor blödning. Då finns till och med den fasansfulla möjligheten att Lahdodi skulle kunna drunkna – i sitt eget blod.

Men, det finns hjälp. Tack vare en insamling har Lahdodi fått åka till New York. Där har läkare hittills utfört två lyckade operationer och planerar att utföra fler, för att Lahdodi ska kunna leva ett normalt liv, skriver Daily Mail.

Se mer om Zaoubair Lahdodi här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!