Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äntligen! Nu slutar charterbolag erbjuda elefantridning

- 12/10/2015, 15:31
Äntligen så är det slutridet på elefanter.
1 av 3

Äntligen så är det slutridet på elefanter.

TT Bild

Charterbolagen slutar att erbjuda det.
2 av 3

Charterbolagen slutar att erbjuda det.

TT Bild

Och det var på tiden!
3 av 3

Och det var på tiden!

TT Bild

Då var det slutridet på kända turistmål. I alla fall när det kommer till att rida elefanter. Flera stora resebolag förbjuder det nämligen nu.

Nu är det slutlekt för alla wannabe djungel-Georges där ute.

Ving, Fritidsresor och Apollo har äntligen tagit sig i kragen och slutar erbjuda elefantridning och djurshower på deras resemål, skriver Djurens Rätt. Anledningen är att djuren ofta utsätts för lidande under den hårda träningen.

– De har nu antingen redan tagit bort all elefantridning och alla sådana utflykter eller kommer påbörja en utfasning av de här utflykterna. Det kommer förhoppningsvis även ge ringar på vattnet till övriga reseföretag, säger Elisabeth Tjärnström från World Animal Protection till Sveriges Radio.

Bildkälla: TT Bild

Djurens Rätt välkomnar så klart beslutet. Äntligen kan turister ägna sig åt viktigare saker som att dricka drinkar under palmer och hänga på stranden i stället för att betala för att främja en industri där djur lever under rätt osköna förhållanden.

Var det här ett bra beslut?