Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hängdes ut som en av terroristerna – var ett av offren i attacken

- 15/11/2015, 17:35 -
Hans passbild som cirkulerade i media.
1 av 3

Hans passbild som cirkulerade i media.

Passbild

Just nu jagas en åttonde gärningsman.
2 av 3

Just nu jagas en åttonde gärningsman.

TT Bild

Terrorattackerna i Paris.
3 av 3

Terrorattackerna i Paris.

TT

Hans pass hittades vid en av terroristerna och då hängdes han ut som en av de skyldiga. Men i själva verket vårdas han på sjukhus för sina skador.

Ett egyptiskt pass tillhörande någon med namnet Waleed Abd El Razzak hittades vid en av terroristerna vid Stade de France, skriver Expressen. Flera medier gick ut med namn och bild och pekade ut Waleed Abd El Razzak som en av terroristerna – vilket inte stämde visade det sig.

27-åriga Waleed Abd El Razzak var i själva verket ett av offren. Han hade varit på fotbollsmatch när en av explosionerna inträffade vid fotbollsstadion. Han skadades svårt och fick föras till sjukhus. Expressen har pratat med familjens vän Dalia Hassan.

– Waleed var på fotbollsmatch och när det hände så visste ingen var han var. Efter explosionen hängdes han ut som terrorist. Tänk dig att hans mamma såg det här och trodde att hennes son var död och terrorist, säger Dalia Hassan till Expressen.

Hon la ut en efterlysning efter honom och har hjälpt hans mamma att söka efter honom. Enligt egyptiska ambassadören, Ihab Badawi, har Waleed Abd El Razzak opererats ett flertal gånger och hans tillstånd tillstånd är kritiskt, skriver Ahram Online.

– Inga misstankar har riktats mot Abd El Razzak alls, sa Ihab Badawi, Egyptens ambassadör i Frankrike, till CBC News.