Skottlossning på Radissonhotell i Mali.
Skottlossning på Radissonhotell i Mali. - Foto: TT / Google

Säkerhetsstyrkor stormar attackerat Radissonhotell i Mali

Ett gisslandrama utspelar sig just nu på ett Radissonhotell i Malis huvudstad Bamako. Enligt AFP stormar nu säkerhetsstyrkor hotellet.


Beväpnade män som sägs vara jihadister har hållit 170 personer gisslan på ett Radisson Blu-hotel i Malis huvudstad. Enligt uppgifter till CNN ska minst tre personer ha dödats, två maliska och en fransk medborgare.

– Allt händer på sjunde våningen. Jihadister skjuter i korridoren, säger en säkerhetskälla, berättade ett vittne tidigare för nyhetsbyrån AFP.

Männen ska ha anlänt i diplomatbilar på fredagsmorgonen lokal tid. Skottlossningen pågick i flera minuter.

Omkring lunch, svensk tid, stormade Malis specialstyrkor hotellet. Hotellkedjan själv uppger att 140 gäster och 30 anstälda har hållits gisslan. Flera ska ha blivit släppta, och nya uppgifter pekar på att flera har fritagits.


Det är ännu inte känt vilken extrem grupp som ligger bakom. Sedan 2012 har al-Qaida-anknytna extremister kontrollerar områden i Norra Mali. En stor FN-insats pågår för att stoppa extremisterna. Sverige deltar och har ett underrättelseförband på cirka 250 personer i landet. De håller till utanför Timbuktu, omkring 70 mil från huvudstaden.

Inga personer från den svenska militären befinner sig på hotellet. Det går dock inte att utesluta att svenska medborgare finns i området.

/
FN
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!