Bloggare får kritik efter inlägg – skrev att "flyktingbarn får allt"

Två systrar får kritik för ett blogginlägg där de påstår att de fattiga barnen i Norge inte får något – men att flyktingbarnen däremot får allt.


– Man tar inte hand om fattiga barn i Norge för att asylsökande barn prioriteras, hjälp mig att göra något åt det, är rubriken på blogginlägg av Maria Høili och Kristine Saltvold Høili.

De båda, som är miljonarvingar, ska ha en kampanj där man ska samla in pengar till fattiga barn i Norge. De hävdar att Röda Korset endast satsar på flyktingarna i Askers kommun där de bor – därför har de skapat en egen insamling, skriver norska Dagbladet.

Bildkälla: Faksimil

Systrarna har fått en hel del kritik. Vilket inte är så konstigt. Folk anser att de ställer två svaga grupper mot varandra, kampanjen ger bilden av att det är "flyktingarna mot oss". Kristine har tagit åt sig av kritiken och bett om ursäkt men inte Maria.

– Ja de kan man anklaga mig för, men eftersom alla Röda Korsets pengar går till flyktingmottagning så var den gruppen redan omfattad. Så min rubrik var korrekt. Det var budskapet, att berätta vad som händer, inte att ställa grupper mot varandra. Barnen på flyktingförläggningar får inte mindre av den anledningen, för de får allt. Här finns det en skev fördelning, säger Maria Høili.

Hon anklagar även Röda Korset för att ha ett "sugrör i statskassan" för att finansera verksamheten de erbjuder.

– Vad hon skriver är direkt felaktigt. Vi har "inget sugrör i statskassan", och vi jobbar för alla barn med alla medel vi har, säger chefen för Röda Korset i Asker, Lene Hedemann Larsen, enligt Dagbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

200 miljoner till idrott för unga

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Polisen i Kumla rapporterar om trafikolycka

"Kollision på Lv534 väster om Åbytorp, med flera fordon inblandade.", skriver polisen på sin hemsida.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

1 timme sedan
Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.