Pappan lämnade sitt gamla liv – för att leva som en sexårig flicka

En transkvinna från Kanada skiljde sig från sin fru för att börja ett nytt liv. Inget konstigt med det. Något som kanske är udda är att det nya livet är som en sexårig flicka. Hon är nu lyckligare än någonsin.


En kanadensisk transgender-kvinna vid namn Stefonknee Wolschtt var gift i 23 år innan hon berättade att någonting inte stämde. När hon berättade att hon ville leva som sin sanna identitet kunde hennes fru inte acceptera det. Frun ska då ha sagt "sluta vara trans eller lämna oss".

Stefonknee ville leva som sin sanna identitet och säger "det är som att be mig sluta vara 188 centimeter lång eller lämna familjen". Sagt och gjort. Hon lämnade sin familj med fru och sju barn efter att inte känt sig välkommen längre. Nu bor hon med en adoptivfamilj – som tagit emot henne som en sexårig flicka.

– De är trygga vid att jag är en liten flicka. Det är som lekterapi, säger Stefonknee i en intervju i serien The Transgender Project enligt Independent.

Vid flera tillfällen har Stefonknee försökt ta livet av sig eftersom hon inte känt sig accepterad i sin identitet. En av gångerna var när hon blev bjuden till sin dotters bröllop men blev tillsagd att "klä dig som en man" och sitta längst bak i kyrkan.

Nu har Stefonknee hittat sin sanna identitet och även om det kanske är udda att känna sig som en sexårig flicka även om man är 46 så kan man inte annat än att vara glad för att hon nu mår bra och kan vara sig själv.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.