Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pappan lämnade sitt gamla liv – för att leva som en sexårig flicka

Lever sitt liv som en sexårig flicka
1 av 3

Stefonknee lever som en sexårig flicka.

Faksimil från Youtube

Lever som sexårig flicka
2 av 3

Hon är lycklig.

Faksimil från Youtube

Stefonknee Wolschtt
3 av 3

I serien The Transgender Project som följer kanadensiska transpersoner berättar Stefonknee sin historia. Här innan hon börjat leva som kvinna med sin exfru.

Faksimil från Youtube

Nyheter | 11/12/2015 18:36

En transkvinna från Kanada skiljde sig från sin fru för att börja ett nytt liv. Inget konstigt med det. Något som kanske är udda är att det nya livet är som en sexårig flicka. Hon är nu lyckligare än någonsin.

En kanadensisk transgender-kvinna vid namn Stefonknee Wolschtt var gift i 23 år innan hon berättade att någonting inte stämde. När hon berättade att hon ville leva som sin sanna identitet kunde hennes fru inte acceptera det. Frun ska då ha sagt "sluta vara trans eller lämna oss".

Stefonknee ville leva som sin sanna identitet och säger "det är som att be mig sluta vara 188 centimeter lång eller lämna familjen". Sagt och gjort. Hon lämnade sin familj med fru och sju barn efter att inte känt sig välkommen längre. Nu bor hon med en adoptivfamilj – som tagit emot henne som en sexårig flicka.

– De är trygga vid att jag är en liten flicka. Det är som lekterapi, säger Stefonknee i en intervju i serien The Transgender Project enligt Independent.

Vid flera tillfällen har Stefonknee försökt ta livet av sig eftersom hon inte känt sig accepterad i sin identitet. En av gångerna var när hon blev bjuden till sin dotters bröllop men blev tillsagd att "klä dig som en man" och sitta längst bak i kyrkan.

Nu har Stefonknee hittat sin sanna identitet och även om det kanske är udda att känna sig som en sexårig flicka även om man är 46 så kan man inte annat än att vara glad för att hon nu mår bra och kan vara sig själv.