Uteställen i Danmark har infört hårda regler – måste kunna prata engelska eller danska

Ett antal klubbar i Danmark har upplevt ökat problem med övergrepp mot kvinnor. Därför finns det på vissa klubbar nu språkrestriktioner.


Flera stycken danska uteställen har ökat sin insats mot övergrepp på kvinnor. På klubben Buddy Holly Sønderborg har det under ett antalt år funnits ett krav för att komma in – man ska kunna prata antingen danska, engelska eller tyska.

Den här regeln innebär därför att många asylsökande inte får eller kan komma in. Enligt ägaren Tom Holden är det för att säkerställa att "gästerna ska känna sig bekväma" rapporterar danska TV2.

En annan klubb, Pool House, har också upplevt ökade problem. Anledningen är grupper av utländska män enligt ägaren. I kölvattnet av de sexuella övergreppen i Köln stärker allt fler restauranger, pubar och uteställen i Danmark säkerheten.

– Vi är extremt på det och har satt in extra dörrvakter, säger ägaren Rafi Ibrahim till danska TV2.

Chefen för Danmarks restauranger och caféer, Torben Hoffmann Rosenstock, har hört av sig till Danmarks justitieminister Søren Prind för att få bukt med problemen. Prind medger att han ska kolla på begäran, rapporterar danska TV2.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.