Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Justin förfrös och dödförklarades av läkare – vaknade till liv

25-åringen var på väg hem efter att ha hängt med vänner en kväll. Det kunde ha varit det sista han gjorde i livet.

Justin Smith dödförklarades.

Men i dag är han nästan helt återställd.

Läkaren Gerald Coleman räddade Justins liv.

Justin förlorade sina tår och lillfingrar.

Don Smith, från Pennsylvania i USA, var ute och körde bil när han såg ett bar fötter sticka upp ur en snödriva, skriver Washington Post.

Det var hans son, 25 år gamla Justin Smith. Han hade legat i snön i tolv timmar – i över 20 minusgrader. Don Smith hittade ingen puls, inte heller ambulanspersonalen. Justin Smith dödförklarades och en polisen inledde en förundersökning.

Men det fanns bara ett problem – han var inte alls död.

Läkaren Gerlad Coleman jobbade på akuten den morgon Justin Smiths kropp kom in.

– Min kliniska bedömning var väldigt enkel: du är inte död förrän du är varm, säger Coleman.

Därför inleddes hjärt- och lungräddning på Justin – trots att han inte hade varken puls eller blodtryck. Och det var tur, för nu nästa ett år senare är Justin vid liv. Det innebär att han är den mest nedkylda person i världen som återupplivats. Att han överlevde beror på att kylan gjorde att de metaboliska processerna avstannade, vilket skyddade honom från de andra effekterna av nedkylning.

Han förlorade sina lillfingrar och alla sina tår, men han är tacksam att vara vid liv och snart tillbaka på universitet där han studerar.

– Jag är oändligt tacksam och jag kan i ärlighetens namn inte tacka er nog. Jag ser mig själv som ett mirakel, sa Smith till läkarna vid en presskonferens, skriver Washington Post.

Brukar du frysa?

Mer:

Det här händer i kroppen när man fryser ihjäl – grad för grad