Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här kallar politikern flyktingarna för "en bunt invandrare"

- 28/01/2016, 09:14 -

Premiärminister David Cameron har rört upp känslorna i Storbritannien efter att han talat nedsättande om flyktingar.

Den engelska premiärministern David Cameron har kallats okänslig och hjärtlös efter att han attackerat sina meningsmotståndare i det brittiska underhuset genom att säga att de träffat "en bunt invandrare" och erbjudit de alla att komma till Storbritannien.

Flyktingarna har menar befinner sig i norra Frankrike, där de efter att ha flytt från krigets Syrien försöker ta färjan över till England och söka asyl. Tidigare i veckan besökte partiledaren för Labour Jeremy Corbyn flyktingarna och det är det mötet Cameron hänvisar till.

Att kalla dem för "en bunt invandrare" har rört upp känslorna i Storbritannien. Bland politikerna har nu Cameron fått ta emot stark kritik. Vissa menar att han nu visar sin rätta sida och att han är motbjudande.

Premiärministerns talesman säger till Mirror att det är andra som beskriver uttalandet som nedsättande och att premiärministern bara vill få till en bra politik.