Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
843
reaktioner idag

Journalist tvingas fly från sitt land – på grund av chefens sexuella trakasserier

Hon spelade in sin chef när han ville att hon skulle gå med på telefonsex. Nu har hon lämnat sitt jobb och sitt land.

1 av 9

En av hennes chefer skickade sms som hon inte alls ville ha.

2 av 9

Cheferna blev inte glada.

3 av 9

Scheena Shirani slutade på sitt jobb.

4 av 9

Han lämnade till och med landet.

5 av 9

Enligt Daily Mail ska männen också fått lämna arbetsplatsen tillslut.

6 av 9

Sheena Shirani behövde sitt jobb, hon var ensamstående och hade en son.

7 av 9

Meddelanden som hon fick av sin ena chef.

8 av 9

Hon blev slutshamad för typ allt. Bilden ovan har hon lagt upp på Facebook och skriver att den klädseln inte var accepterad.

9 av 9

Detta var inte heller "tillräckligt bra".

32-åriga journalisten och ensamstående mamman Sheena Shirani har berättat om sexuella trakasserier hon blivit utsatt för på sin arbetsplats. Hon arbetade på Press TV i Iran och nu har hon berättat i en intervju att hon blev utsatt för trakasserier och sexuella inviter av sina chefer.

Shirani lämnade sin arbetsplats förra veckan och har lagt upp en ljudfil på nätet från när hennes chef Hamid Reza Emadi bad henne att "tillfredsställa" henne. hon har också lagt upp screen shots som visar bilder han skickat och konversationer hon haft med honom.

När hon bad honom sluta skyllde han på henne: "Alltså, det är ditt fel också, för du har fantastiska läppar och bröst. Jag dör för dina bröst." ska han ha sagt till Shirani.

Bildkälla: Privat

Den andra chefen, Payam Afshar, trakasserade henne genom att tvinga andra anställda att hålla ett extra öga på henne. Hon berättar i en intervju att kollegorna skulle rapportera henne om hon var så mycket som en sekund sen eller om hon till exempel bar högklackat.

Bildkälla: Privat

Hon menar att hon var extra utsatt som ensamstående mamma. Hon hade ingen fast anställning och var tvungen att ta hand om sin son. Daily Mail skriver att hon tvingats lämna Iran efter att hon offentliggjort övergreppen.

Mer:

Här är berättelserna: sexövergreppen som tjejer utsätts för varje dag