Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I det här landet är det förbjudet att fira Alla hjärtans dag

- 14/02/2016, 08:37 -

På många håll i världen firas det som kallas "kärlekens dag". Men i Pakistan är det delvis förbjudet och fördöms av presidenten.

Presidenten i Pakistan, Mamnoon Hussain, har gått ut och sagt att Alla hjärtans dag är ett firande som ska undvikas. Han har sagt att "det är en västerländsk kultur som går emot den muslimska kulturen", rapporterar BBC.

Hans uttalanden kom efter att ett distrikt i nordvästra Pakistan förbjudit Alla hjärtans dag. Dagen är populär i många pakistanska städer, men religiösa grupper tycker att dagen är dekadent. I Kohat har polisen gått runt för att stoppa affärer från att sälja bland annat Alla hjärtans dag-kort.

Alla hjärtans dag förbjuds i Pakistan
En skrivelse från Kohat District Government.

I flera städer har man yrkat på att förbjuda firande. Men de flesta har kommit fram till att bara fördöma det. Uppgifter har kommit in till BBC att huvudstaden Islamabad förbjudit gåvor under den här dagen men det nekar regeringen till. Trots fördömande ges ändå gåvor på flera håll i landet.

Läs också om de 50 namn som förbjudits i Saudiarabien – kanske ditt namn finns med på listan?

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du att alla hjärtans dag borde ställas in överallt?