Bilden på pappornas första möte med sin son används i antigay-kampanj – så svarar de

- 04/03/2016, 15:34 -
1 av 3

cbc.ca/Lindsay Foster Facebook

2 av 3

Lindsay Foster Facebook

3 av 3

cbc.ca

Bilden används helt utan föräldrarnas tillåtelse.

Den hjärtevärmande bilden på när B.J. Barone och Frankie Nelson fick träffa sin son Milo för första gången blev viral år 2014.

– Bilden representerar allt som Pride handlar om. Kärlek har ingen färg, inget kön eller sexuell läggning. Kärlek är ovillkorlig, sa de nyblivna papporna då.

Bildkälla

Men alla känner dessvärre inte likadant och nu delas bilden i ett helt annat syfte – bilden används av aktivister mot samkönade äktenskap och surrogatmoderskap, skriver Buzzfeed.

Det italienska högerkonservativa partiet Fratelli d’Italia använder bilden på sina affischer i sin anti-gaykampanj: "Han kommer aldrig kunna säga 'mamma'. Vi borde försvara barns rättigheter" går det att läsa på affischen.

Bildkälla

Ena pappan, Barone, säger till Buzzfeed att han och hans partner var chockade och upprörda när de fick höra att deras bild användes helt utan deras tillåtelse – för att undergräva HBT-familjers rättigheter.

– De kämpar för att varje barn som behöver en mamma. Och de använder vår bild för att sprida sin politiska övertygelse att vi förvägrar vår son Milo rätten till en mor. Det är klart att vi tar avstånd.

Även fotografen själv, Lindsay Foster, är upprörd över att de använder sig av bilden utan tillåtelse.

– Jag har inga problem med att folk använder bilden så länge det är för att sprida ett positivt budskap, och så länge jag får erkännande för bilden. Det är olagligt att använda bilden på det här sättet, säger hon till Buzzfeed.

Föräldrarna har nu tagit fasta på det nya intresset för bilden och upplyser nu folk om hbtq-rättigheter. Dessutom skriver de en bok som heter "Milos äventyr" och har bett andra hbtq-föräldrar att dela med sig av bilder på deras familjer under hashtagen #WerAreFamily.

– Familjer handlar inte om mammor och pappor, de handlar om kärlek. Milo har så mycket kärlek i sitt liv. Om alla kunde få så mycket kärlek som han får hade världen varit en bättre plats, säger de till Buzzfeed.