Najim Laachraoui uppges vara död.
1 av 4
Najim Laachraoui uppges vara död. - Foto: Montage/Faksimil Twitter
Här är övervakningsbild från flygplatsen som släpptes under tisdagen. Mannen i mitten uppges vara Ibrahim El Bakraoui. Mannen till höger är fortfarande efterlyst.
2 av 4
Här är övervakningsbild från flygplatsen som släpptes under tisdagen. Mannen i mitten uppges vara Ibrahim El Bakraoui. Mannen till höger är fortfarande efterlyst. - Foto: Övervakningsbild
Det var vid American Airlines incheckningsdisk som den första bomben detonerade.
3 av 4
Det var vid American Airlines incheckningsdisk som den första bomben detonerade. - Foto: NO CREDIT
Så här såg tunnelbanevagnen ut efter explosionen där Khalid El Bakraoui uppges ha sprängt sig själv.
4 av 4
Så här såg tunnelbanevagnen ut efter explosionen där Khalid El Bakraoui uppges ha sprängt sig själv.

Brysselterroristen Najim Laachraoui uppges vara död

Den misstänkta terroristen är inte mannen som jagas av den belgiska polisen.


Det var i tisdags som flera bomber utlöstes på flygplatsen Zavenhem och i tunnelbanan i Bryssel. 31 personer uppges ha dödats och 250 har skadats. Samma dag kom det fram en bild från en övervakningsfilm från flygplatsen där tre misstänkta män tidigare pekades ut som bröderna Khalid och Ibrahim El Bakraoui tillsammans med Najim Laachraoui.

Belgiska myndigheter bekräftade under onsdagen att den yngre brodern, Khalid, ska vara den man som sprängt sig själv i tunnelbanan. På en övervakningsfilm syns han med en fjärde, misstänkt man som nu jagas av belgiska myndigheter. Khalids bror Ibhraim har identifierats som mannen i mitten på övervakningsfilmen från flygplatsen På samma bild har Najim Laachraoui tidigare pekats ut som mannen till höger, klädd i vitt och hatt, och troddes ha flytt från flygplatsen efter att hans bomb inte detonerades. Nu uppger Le Monde att Laachraouis troligtvis är mannen till vänster i bilden – genom DNA-bevisning uppges han vara en av självmordsbombarna på flygplatsen.

Den man som belgiska myndigheter har uppgett att de söker är alltså inte Najim Laachraoui. Det kan röra sig om en fjärde man som kan knytas till Parisattackerna, Mohamed Abrini, enligt Le Monde.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!