Kärnkraftverket Tihange utrymdes i tisdags.
1 av 2
Kärnkraftverket Tihange utrymdes i tisdags. - Foto: TT / TT
Här är en övervakningsbild från flygplatsen som släpptes under tisdagen. Mannen i mitten uppges vara Ibrahim El Bakraoui.
2 av 2
Här är en övervakningsbild från flygplatsen som släpptes under tisdagen. Mannen i mitten uppges vara Ibrahim El Bakraoui. - Foto: Övervakningsbild

Terrorbröderna misstänks ha planerat ännu en bomb

Övervakningsfilm visar att de spionerade på kärnkraftsforskare


Kort efter attentaten mot flygplatsen och tunnelbanan i Bryssel i tisdags, evakuerades kärnkraftverket Tihange efter att aktiviteten i kärnkraftverken gick ner på minus. Personalen togs ur tjänst och bevakningen förstärktes.

Enligt Derniere Heure, via DN, finns det misstankar om att den terrorcell som bröderna El Bakraoui ingick i ska ha spionerat på chefen för Belgiens kärnforskningsprogram SCK-CEN. Programmet framställer radionuklid, ett ämne som kan användas för att framställa en smutsig bomb. Uppgifterna är hittills obekräftade av belgiska myndigheter.

Vid en husrannsakan i november hos Mohamed Bakkalis fru fann polisen en övervakningsfilm. Mohamed Bakkali har frihetsberövats för sin delaktighet i Parisdåden.

Övervakningsfilmen, som är 10 timmar lång, visar hur de två bröderna monterar ner en övervakningskamera från en busskur i närheten av chefens hem. På så vis tror man att bröderna har inhämtat information och kunskap om chefen, men vad uppgifterna har använts till är okänt, skriver DN.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Krav om mer pengar till värnpliktiga

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.