Lördag 4 Dec
Stockholm

Sex personer gripna i Bryssel – misstänkta för inblandning i Brysselattentaten

Polisen utförde en räd.
1 av 3
Polisen utförde en räd. Foto: YOUTUBE
Mannen till höger i hatt ska vara identifierad av amerikanska myndigheter.
2 av 3
Mannen till höger i hatt ska vara identifierad av amerikanska myndigheter. Foto: Polisen
Det var vid American Airlines incheckningsdisk som den första bomben detonerade.
3 av 3
Det var vid American Airlines incheckningsdisk som den första bomben detonerade. Foto: NO CREDIT

Greps i samband med antiterror-operationer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

31 människor dog och 316 skadades i explosionerna i Bryssel i tisdags. Sedan dess har de belgiska myndigheterna jagat de ansvariga.

I går kväll greps sex personer misstänkta för att ha inblandningar i Brysselattentaten, uppger Sky News.

Tre av de misstänkta greps utanför den federala åklagarmyndighetens kontor i centrala Bryssel, säger talesmannen Eric van der Sypt. Flera räder gjordes i områden kring den lägenhet där den belgiska polisen hittade en IS-flagga, kemikalier och en spikbomb i tisdags.

Belgiens inrikesminister Jan Jambon uppger att totalt sex personer har gripits i operationerna i statsdelarna Schaerbeek och Jette. Även en fransk man har gripits i Paris, enligt den franska inrikesministern Bernard Cazeneuve. Han ska vara misstänkt för att ha förberett en terrorattack och har troligen varit inblandad i Brysselattentaten.

Sedan i tisdags har den belgiska polisen jagat en man som tros ha flytt från flygplatsen då hans bomb inte detonerades. Medierna har tidigare pekat ut mannen som Najim Laachraoui men då de belgiska myndigheterna kunde genom DNA-bevisning fastslå att Laachraoui sprängde sig själv på flygplatsen Zaventem är det alltså en annan man de söker. Mannen ska tydligen vara identifierad av amerikanska myndigheter som har honom på sin terrorlista, skriver Sky News.

Kommentera
Kopiera länk
Dela