37-åriga James Meyers stoppades av polisen för att ett lyse var sönder - greps för att inte ha lämnat in en hyrfilm.
1 av 2
37-åriga James Meyers stoppades av polisen för att ett lyse var sönder - greps för att inte ha lämnat in en hyrfilm. - Foto: Montage/TT Bild
Filmen James Meyers hade hyrt var Freddy Got Fingered från 2001
2 av 2
Filmen James Meyers hade hyrt var Freddy Got Fingered från 2001

​Lämnade inte tillbaka en VHS – greps 14 år senare

Polisen tar det på största allvar – måste befinna sig i rätten i april.


I tisdags blev amerikanen James Meyers stoppad av polisen när han skulle lämna sin dotter i skolan. Polisen stoppade Meyers först för att ett av billjusen var sönder, men när han bad om körkortet upptäckte han att det fanns en arresteringsorder på Meyers som han själv inte kände till, skriver Wsoctv.com.

– Jag vet inte hur jag ska säga det här men det finns en arresteringsorder på dig sedan 2002. Du hyrde Freddy Got Fingered och lämnade aldrig tillbaka den, ska polisen ha sagt.

Meyers fick lämna sin dotter och gå till jobbet om han lovade att lämna över sig till polisen dagen därpå. Han var förvånad när han handklovades innan han gick in i domstolen.

Trots att hyrbutiken som James Meyers hyrde filmen ifrån har stängt måste han befinna sig i rätten den 27 april. Han kan då få en straffavgift, motsvarande ungefär 1658 svenska kronor, enligt Wsoctv.com.

Samma dag som Meyers greps lade han upp en video på Youtube där han berättar om händelsen. I videon kritiserar han också polisen för att inte bry om sig viktigare problem.

– Jag har förlorat sex vänner i heroinmissbruk, men det är det här som håller polisen upptagna, säger han i videon.

Bildkälla

Videon spred sig till filmens skapare Tom Green som har genom ett personligt samtal till Meyers erbjudit sig att betala avgiften.

– Det är ett exempel på hur byråkrati kan gå för långt, säger Tom Green i det australienska tv-programmet The Project.

VHS
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.