Nu införs specialvagnar åt kvinnor på tyska tåg.
Nu införs specialvagnar åt kvinnor på tyska tåg. - Foto: Ap

Specialvagnar införs på tyska tåg – enbart för kvinnor

Efter nyårsnatten i Köln har flera undra anmälning om sexuella ofredanden kommit in till polisen. Nu inför de specialvagnar till kvinnorna på tågen.


På tyska tåg kommer det nu finnas tågvagnar som bara är till för kvinnor. I början kommer det bara vara på sträckan mellan Leipzig till Chemnitz.

Det är tågoperatören Regiobahn som lanserar kvinnoavdelningarna på deras tåg, skriver Daily Mail.

Meningen med dessa vagnar är att minska chansen för att kvinnor ska bli antastade. I vagnen får bara kvinnor med barn vistas och vagnen kommer att ligga nära personalens utrymme.

Efter nyårsnatten i Köln har 1 000 polisanmälningar kommit in till polisen och flera hundra av de gäller sexuella ofredanden, skriver Daily Mail.

SJ kommer inte göra samma sak

Efter att Tyskland gör det ringde Nyheter24 upp SJ för att se om dessa specialvagnar skulle kunna bli aktuella i Sverige.

– Vi på SJ upplever inte att vi skulle ha den här typen av problem ombord våra tåg. På våra SJ-tåg är alla resenärer välkomna och vi gör ingen skillnad på resenärer för att resa med oss, säger SJ Presstjänst till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du det är bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.