Tisdag 24 Maj
Stockholm

Gymnasietjejer tvingades äta banan och strippa framför lärare och elever

Det är sistaårseleverna på Borupgaards gymnasium i den danska staden Ballerup som årligen arrangerar tävlingen.
1 av 3
Det är sistaårseleverna på Borupgaards gymnasium i den danska staden Ballerup som årligen arrangerar tävlingen. Foto: TT Nyhetsbyrån
Ett moment i tävlingen, som sker i skolans matsal, var ett år att tjejerna skulle tvätta bort sitt smink. De tjejer som inte ansågs snygga nog röstades sedan ut. Bilden är från ett annat tillfälle.
2 av 3
Ett moment i tävlingen, som sker i skolans matsal, var ett år att tjejerna skulle tvätta bort sitt smink. De tjejer som inte ansågs snygga nog röstades sedan ut. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån
Efter det fick de tjejer som var kvar vända sig om för att få sina rumpor bedömda av killarna. Slutligen fick tjejerna ge killarna en lapdance – samt äta en banan.
3 av 3
Efter det fick de tjejer som var kvar vända sig om för att få sina rumpor bedömda av killarna. Slutligen fick tjejerna ge killarna en lapdance – samt äta en banan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lapdance och striptease är bara några av grejerna som funnits med under en årlig tävling på en dansk gymnasieskola.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är sistaårseleverna på Borupgaards gymnasium i den danska staden Ballerup som årligen arrangerar tävlingen. Både lärare och skolans ledning ska vara med på noterna och information om eventet läggs ut på skolans intranät, skriver danska Ekstrabladet.

Ett moment i tävlingen, som sker i skolans matsal, var ett år att tjejerna skulle tvätta bort sitt smink. De tjejer som inte ansågs snygga nog röstades sedan ut. Efter det fick de tjejer som var kvar vända sig om för att få sina rumpor bedömda av killarna. Slutligen fick tjejerna ge killarna en lapdance – samt äta en banan.

– Jag tror att det blir fokus på fel ställe, nämligen på utseende och villighet snarare än på personlighet. Och man lämnas med en känsla av att inte vara bra eller vacker nog, säger 17-åriga Hannah Engmose Johansen som går i första ring på skolan, till danska Radio24syv.

En annan av tävlingarna ska ha gått ut på att tjejerna skulle slicka grädde från Oreokakor och med en ögonbindel knäppa upp killarnas skjortor. Killarna fick sjunga, dansa och äta en sallad utan att använda händerna.

– Det är en tradition som många ser fram emot. Jag tror inte att det handlar om att vara mest villig, utan att vara mest underhållande under showen, något jag inte tycker är på gränsen. Naturligtivs har det funnits några grejer som varit över gränsen, men som eleverna och skolan sköter detta nu kan jag gå med på, säger 19-åriga Jacob Wøhlert Jørgensen.

Skolans rektor, Thomas Jørgensen, säger att han hela tiden jobbar på att minska de sexuella inslagen.

– Vi har fokuserat på att ändra innehållet i den inledningsvis ganska oskyldiga tävlingen, under hela min tid som rektor, och detta genom båda dialog och förbud. Därför har det också funnits tillfällen då vi inte tillåtit den, säger han till Radio24syv.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela