De kvinnliga eleverna ombads att inte ha för korta kjolar. Anledningen? Det kunde uppröra de manliga lärarna och eleverna.
1 av 2
De kvinnliga eleverna ombads att inte ha för korta kjolar. Anledningen? Det kunde uppröra de manliga lärarna och eleverna. - Foto: TT Nyhetsbyrån
2 av 2
- Foto: TT Nyhetsbyrån

Skola tvingar tjejer bära längre kjolar – eftersom de stör de manliga lärarna

Skolan ska ha hotat med kvarsittning om tjejerna inte bar längre kjolar.


Det är på Henderson High School i Auckland, Nya Zeeland som de kvinnliga eleverna nyligen fick en märklig uppmaning. De ombads nämligen att inte ha för korta kjolar. Anledningen? Det kunde uppröra de manliga lärarna och eleverna.

– Vi blev helt enkelt tillsagda att våra kjolar behövdes förlängas till under knähöjd. Annars skulle vi få kvarsittning, säger eleven Sade Tuttle till Newshub.

Enligt henne hade skolans vicerektor, Cherith Telford, sagt att anledningen var för att "göra flickorna säkra, hindra pojkar från att få några idéer och skapa en god arbetsmiljö för den manliga personalen".

Kommentarerna har fått både elever och föräldrar att gå i taket.

– Reglerna som sådana är inte problemet. Problemet är när de riktar sig mot just tjejer för att deras kroppar anses sexuella och störande, säger Sade Tuttle.

Skolan vill dock inte be om ursäkt. Reglerna om skoluniform är inget nytt och alla familjer får reda på hur det ligger till när eleverna börjar.

– Reglerna inkluderar en bestämmelse om att kjolkanten på de kvinnliga elevernas kjolar måste vara i knähöjd, inte högre. Som rektor tänker jag inte be om ursäkt för att jag vill hålla en hög standard i skolan, säger skolans rektor Mike Purcell i ett uttalande, skriver Newshub.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde svenska skolor ha klädkod?
Tack för din röst!