Piloten vände för att paret skulle få säga farväl till sitt barnbarn.
Piloten vände för att paret skulle få säga farväl till sitt barnbarn. - Foto: Montage/TT

Par fick dödsbesked på flygplan – då gjorde piloten den här fina saken

Planet skulle precis starta på flygplatsen Manchester när paret nåddes av ett hemskt meddelande.


Ett par hade precis boardat och gått på flygplanet som skulle ta dem till Australien, när de såg att de hade missat ett samtal från svärsonen. De fick då veta att deras barnbarn var döende och låg på intensiven.


– De meddelade besättningen som berättade för kaptenen, och han vände tillbaka planet, säger Becky Stephenson som arbetar på resebyrån i Bradford, till Independent.

Piloten vände tillbaka planet till gaten och personalen hjälpte paret att få fram både bagage och bil, så att de kunde köra direkt hem.

Barnbarnet, en pojke, dog dagen därefter, den 31 mars, och paret ska ha varit väldigt tacksamma över att de fick ta farväl av honom, skriver Independent.

Tycker du om vackra historier? Klicka då här för allt läsa om hur polishunden Aldo hedrades av sina kollegor innan han skulle avlivas.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du också gjort så här om du var pilot?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Börsen ser ut att öppna uppåt

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lund

"Flera bilar i olycka, E22.", skriver polisen på sin hemsida.