Det ingick inte i ​Henrýs plan att bli gravid.
1 av 2
Det ingick inte i ​Henrýs plan att bli gravid. - Foto: Instagram/Privat
​Henrý kände av alla kvinnliga hormoner i början av graviditeten.
2 av 2
​Henrý kände av alla kvinnliga hormoner i början av graviditeten. - Foto: Privat

​Henrý har fött barn: "Jag blev chockad när jag blev gravid"

Han blev först chockad men såg sedan sin chans att faktist få ett eget barn.


Henrý Steinn är transsexuell. Han levde som en man och var en bit in i sin resa mot en könskorrigering när han fick reda på att han var gravid. Om en till två månader skulle han påbörja sin hormonbehandling.

– Jag blev lite chockad när jag började misstänka det, men ganska fort insåg jag att det här var min chans att faktiskt ha en egen bebis, säger Henrý till tidningen Gay Island.

Han höll på att förbereda sig för en könskorrigering och att bli gravid just då var verkligen inte en del av hans plan.

I början av graviditeten kände han ökningen av kvinnliga hormoner i kroppen men förutom det så finns det ingenting som gör att han skulle ändra sitt beslut om göra en könskorrigering.

– Jag har aldrig känt mig som 100 procent man ändå men det känns så mycket bättre att veta att jag kommer att fortsätta min behandling så snart jag kan.

Henrý Steinn har varit tillsammans med sin partner Doddi sedan Alla hjärtans dag förra året och nu har de en liten bebisflicka tillsammans.

– Min mamma gjorde ett bra jobb under förlossningen med att påminna alla om att jag är en man. Jag vet att det oftast är kvinnor som föder barn. Jag är den första mannen som fött barn på Island, säger han till Gay Iceland.

Bildkälla: Facebook

/
Man
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!