Lördag 20 Aug
Stockholm

Båt med asylsökande har vält i Öresund – en person i koma

En båt välte i Öresund på väg från Danmark till Sverige. Ombord var fyra asylsökande, varav båda vårdas på sjukhus. Den ena ligger i koma.
1 av 3
En båt välte i Öresund på väg från Danmark till Sverige. Ombord var fyra asylsökande, varav båda vårdas på sjukhus. Den ena ligger i koma. Foto: TT
Livbåtar, dykare och helikopter var på plats i räddnignsarbetet.
2 av 3
Livbåtar, dykare och helikopter var på plats i räddnignsarbetet. Foto: TT
Bilden är från 2009 då en annan båt kapsejsade i Öresund.
3 av 3
Bilden är från 2009 då en annan båt kapsejsade i Öresund. Foto: TT

Tre män och en kvinna var ombord på båten. Två personer uppges vårdas på sjukhus.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En båt på väg från Danmark till Sverige uppges ha kapsejsat i går, i närheten av den danska ön Saltholm. Ombord fanns fyra personer, varav tre män och en kvinna, som är asylsökande i Danmark, uppger danska TV2.

Livbåtar, dykare och helikopter var på plats i räddningsarbetet. En person räddades via helikoptern. En person kördes till sjukhus via ambulans, bekräftade polisens presstalesman Henrik Moeller Jakobsen till TV2.

På måndagskvällen bekräftade Köpenhamnspolisen att två personer vårdas på sjukhus, varav en har hamnat i koma till följd av händelsen. Han vårdas nu med respirator.

Två personer, som kan vara två av de fyra som befann sig på båten, ska ha knackat på hos en person boendes på Saltholm och bett om två glas vatten. Enligt Saltholms förenings ordförande Dirch Jansen Schmidt talade de dålig engelska, men ska ha uttryckt att de trodde sig ha kommit till Sverige och ville söka asyl, skriver TV2.

Köpenhamnspolisen utreder nu händelsen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.