Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kenny, 50, tvingas jobba – trots att han har ett halvt huvud

- 13/05/2016, 23:08
Den före detta bagaren Kenny har bara ett halvt huvud efter en stroke 2014.
1 av 3

Den före detta bagaren Kenny har bara ett halvt huvud efter en stroke 2014.

Twitter/TT

Nu förlorar han dock sin sjukersättning.
2 av 3

Nu förlorar han dock sin sjukersättning.

Twitter

Eftersom myndigheterna anser att han kan arbeta.
3 av 3

Eftersom myndigheterna anser att han kan arbeta.

TT

Mannen blev av med halva sitt huvud efter en stroke. Nu kräver myndigheterna att han jobbar.

Tvåbarnspappan Kenny Bailey, 50, från Storbritannien fick en stroke 2014 som gjorde att han behövde operera bort halva sitt huvud.

Den svåra operationen lämnade Kenny med, förutom ett halvt huvud, förlamning i den västra sidan av kroppen, svårt haltande och minnesförlust.

Förut jobbade Kenny som bagare, något som känns uteslutet med tanke på hans fysiska begränsningar, men det höll inte departementet för arbete och pension med om.


Nu har de bestämt att ta bort hans sjukförsäkring på ungefär 780 kr i veckan – eftersom de anser att Kenny är fullt kapabel att arbeta – då han kan använda sin högerarm.

Kenny själv anser att beslutet är helt galet.

– Folk som faktiskt har fysiskt fungerande kroppar får sjukförsäkring men personer som jag, vi får ingenting, säger han till The Sun.

Han berättar också att han inte ens kan ta hand om sina döttrar som det ser ut i dagsläget. Han kan varken byta blöjor eller leka med dem. Och eftersom han är separerad från barnens mor så behöver han all ersättning han kan få för att anpassa sitt hem så att han kan leva och ta hand om sina barn där.

Just nu väntar Kenny på att få operera in en metallplatta som kommer återställa formen på hans huvud. Men han kommer aldrig kunna använda sin kropp som förr igen, skriver The Sun.

En pereson som genomgått en betydligt lättare operation är Linda, som modigt visar upp sina ärr efter att ha opererat bort lös hud.

Tycker du att Kenny borde jobba?