- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Så här kan de nya körkorten se ut – inom en snar framtid

Redan kan vi betala med hjälp av mobilen, men visst vore det skönt att slippa alla kort och samla allt på en plats? Att slippa oroa sig för att tappa körkortet?


Nå, det kanske inte är så långt kvar innan vi kan det.

I alla fall England.

Oliver Morley, exekutiv chef på Driver and Vehicle Licensing Agency postade nyligen en bild Twitter på ett digitalt körkort – i en smartphone, skriver brittiska Metro.

Det är tidigt i utvecklingen. Morley skriver på sin Twitter att de arbetar fortfarande med en prototyp och har ännu inte en deadline för produkten – eftersom de prioriterar säkerhet. Alla EU-länder har gemensamma regler för hur körkort ska se ut, så om dessa digitala körkort börjar användas i England är det ganska troligt att de kommer till Sverige också.

Körkortet kommer troligtvis sparas i iPhones app Wallet, skriver Metro.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.